Foci

2022.06.26. 14:58

Balassagyarmaton nyert az FC Ajka

Három gólos sikert aratott az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata első nyári felkészülési mérkőzésén.

Horváth Gábor

Az ajkaiakra még négy edzőmeccs vár ezen a nyáron Fotó: Gyarmati László

Az ajkaiak az NB III-as Balassagyarmati VSE vendégei voltak. A Nógrád megyei csapat az előző idényben ezüstérmes lett a harmadik vonal közép csoportjában, csak a Kozármisleny szerepelt jobban nála.

Az első félidő nem hozott gólt, a másodikban viszont felülkerekedett az NB II-es FC Ajka. A vendégek Zsolnai góljával szereztek vezetést az 56. percben, majd Dragóner duplázott, a 62. és a 88. percben is a kapuba találva. Az ajkaiak legközelebb otthon játszanak, még négy felkészülési találkozó vár rájuk az új idény július végi rajtjáig.

Az FC Ajka játszik még az NB III-as Balatonfüreddel, valamint három NB II-es csapattal, köztük az idén a második vonalba jutott Mosonmagyaróvárral.

A program, július 2., 10:30: FC Ajka–Balatonfüred. Július 9.: Budafoki MTE–FC Ajka. Július 16., 11:00: FC Ajka–Mosonmagyaróvár. Július 24.: FC Ajka–Dorogi FC.

Beszámoltunk róla, Kis Károly legénysége átalakulóban van. Eddig távozott a csapatkapitány Heffler Tibor, valamint az Ajkán kölcsönben szereplő Vizler László, Lehoczky Roland és Murka Benedek. Nem hosszabbított szerződést az egyesület Stoiacovici Dáviddal és Ronnie Roberts szintén eligazol. Érkezési oldalon egyelőre Jagodics Bence, Zsolnai Richárd és Molnár Márkó neve áll. A Siófokról érkező Jagodics korábban szerepelt már Ajkán, a 28 éves védő hároméves szerződést írt alá.

Zsolnai Richárd ugyancsak visszatérőnak számít, egy szezonban már viselte a zöld-fehérek mezét, ő Diósgyőrből jön.

A 21 esztendős Molnár legutóbb Budaörsön futballozott, ő Zsolnaihoz hasonlóan a támadószekciót erősíti majd.

Címkék#foci#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában