A Debrecené lett a bronz

2022.06.10. 21:22

Hatalmas csatában a hajdúságiak nyertek Veszprémben

Idén a DEAC érdemelte ki a bronzérmet a futsal NB I-ben. A debreceniek a Veszprém vendégeként tudtak győzni a párharc mindent eldöntő ötödik meccsén, pénteken.

Horváth Gábor

Forrás: Penovác Károly/Napló

Veszprém-DEAC 1-4 (0-2)

Veszprém, 1100 néző. V.: Zimonyi, Tamási, Imrő. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Everton, Rutai. Csere: Koncsol, Bognár P., Dorogi, Boromisza, Sergio, Ábrahám, Bencsik Á., Molnár R., Kiss M. Edző: Fehér Zsolt. Debreceni EAC: Krajcsi – Coito, Thiago, Berecz, Szabó. Csere: Dobi, Tóth B., Faragó, Szentes Bíró, Vass, Siska, Harmati, Rácz, Harcsa. Edző: Elek Gergő.

A Veszprém, vagy a DEAC lesz a bronzérmes? Ez volt a kérdés péntek este a Március 15. úti sportcsarnokban. A két együttes párharca 2-2-re állt. Az első két meccset a debreceniek, a második kettőt a bakonyiak húzták be, így eljött az utolsó összecsapás ideje az egyik fél harmadik sikeréig tartó versenyfutásban.

Az eddigi négy találkozón a DEAC 16, a Veszprém 17 gólig jutott, azaz igencsak kiegyenlítetten alakult a viadal. A hajdúsági csapat előtt komoly esély adódott, a múlt héten pénteken Veszprémben, majd ezen a héten hétfőn is lezárhatta volna a párharcot. A Balaton Bútor FC – amely sérülések miatt kis létszámban kénytelen pályára lépni a bajnoki hajrában – azonban kiharcolta a döntő meccset, amelyet ráadásul hazai környezetben vívhat.

A házigazda dolgát nehezítette, hogy eltiltás (összejött az öt sárga lap) miatt Pál Patrik nem léphetett pályára a szezon utolsó bajnokiján. Ott volt viszont a hazai keretben Sergio, a brazil légiós hosszú ideje bajlódott sérüléssel. A bemelegítésnél azonban meghúzódott az alapembernek számító Rutai Balázs, aki nem is tudta vállalni a játékot.

Fantasztikus hangulatban léptek pályára a csapatok, az atmoszféra mellett komoly tét nyomta a játékosokat. A DEAC nyugodott meg előbb, amelyet két helyzet jelzett, de aztán jött egy hazai kapufa, Bencsik próbálkozott.

A folytatásban egyre inkább belelendült a Veszprém, Tatai lehetőségénél zárta jól a szöget Krajcsi, majd Dorogi durrantott nem sokkal mellé. A hazaiak játszottak fölényben, ráadásul a második debrecenit kellett rövid időn belül ápolni, Berecz után Vasst is úgy támogatták le a pályáról.

A vendégek 5 a 4 ellen próbálkoztak, úgy, hogy Krajcsi kapus húzódott fel. Kis híján ez megbosszulta magát, Tatai lövése alig ment fölé. Fridrich szép cselek után lőtt, Krajcsi védett nagyot.

A hajdúságiaknál Coito is lent maradt a földön, a brazilt Tatai ölben vitte le a játéktérről. Kilenc perccel a vége előtt Fridrich csapta be a védőket, lövése a keresztlécen csattant. Tatai lövése után harmadik alkalommal segített a kapufa a Debrecennek, majd Everton forgatta meg a védőjét, ismét csak a kapufáról pattant ki a játékszer. Krajcsi bravúrral védte Tatai lövését.

A 19. percben Szabó és Szentes Bíró játszott össze a hazai kapu előtt, előbbi középről kilőtte a kapu bal oldalát, váratlanul vezetéshez jutott a DEAC, 0-1.

A folytatásban Rácz találta el a kapufát.

A 20. percben Rácz volt szemfüles, labdát szerzett a veszprémi kapu előtt és Spandler lábai között a hálóba helyezett, 0-2.

A második játékrészben folytatódott a hatalmas küzdelem, számos hazai helyzettel.

A 24. percben váratlan dolog történt, ártalmatlan helyzetben Haraszti a saját kapujába vágta a labdát, 1-2.

Még jobban belehúzott a Veszprém, Sergio szép cselek után próbálkozott, de nem tudta Krajcsi kapujába juttatni a játékszert. Ahogyan Tatai sem, a sokadik próbálkozás is elakadt. Vagy a védők, vagy Krajcsi tisztázott.

A másik oldalon Spandler védett hatalmasat, a másik oldalon a fiatal Bognár Patrik tornásztatta meg Krajcsit.

Továbbra is tartott a DEAC szerencséje, illetve a házigazda nem élt lehetőségeivel.

Az utolsó percekben 5 a 4 ellen állt fel a Veszprém, de a Debrecen jól védekezett.

A 40. percben Thiago lesett le egy passzt, elvitte a labdát és a kapuba helyezett, 1-3.

Nem sokkal később Haraszti lőtt az üres veszprémi kapuba, 1-4. Tatai piros lapot kapott.

Ezzel eldőlt a meccs, a vendégek ünnepelhettek éremmel a nyakukban.

Fehér Zsolt: - Gratulálok a DEAC-nak, sokat dolgozott ezért a bronzéremért, fiatal csapat, amelynek beért a munkája. Le a kalappal az enyéim előtt, emberfeletti az, amit az elmúlt időszakban letettek az asztalra. Ha Rutai nem sérül meg a bemelegítésnél, biztosan nem kapunk ki. Köszönjük a szurkolók biztatását, nekünk van a legjobb táborunk!

Elek Gergő: - Három évet öregedtem a mérkőzés alatt. Most nem játszottunk olyan jól, mint a legutóbbi debreceni meccsen. Frissebb játékosainknak köszönhetően találtunk két gólt, míg a veszprémi helyzetek kimaradtak. A folytatásban mi is nagyon elfáradtunk, hősies küzdelemben sikerült nyernünk.

 

Címkék#futsal#NB I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában