Továbbra is harcban a bronzért!

2022.06.06. 21:32

Kiegyenlített a párharcban a Veszprém

A hazai siker után, hétfőn idegenben is nyerni tudott a veszprémi futsalcsapat, amely hétfőn 2-2-re alakította a bronzért zajló, DEAC elleni párharcot az élvonalban. Folytatás pénteken Veszprémben!

Horváth Gábor

Tatai József mesterhármast szerzett a DEAC otthonában

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Debrecenben folytatódott hétfőn az egyik fél harmadik sikeréig tartó bronzcsata, amelynek az állása 2-1 volt a DEAC javára. Az első két mérkőzést a hajdúságiak nyerték, a párharc második veszprémi meccsén, múlt pénteken a bakonyiak szépítettek. Fehér Zsolt tanítványai így feldobódva készülhettek a negyedik összecsapásra, viszont azzal is tisztában voltak, hogy idegenben sem hibázhatnak, egy sikerrel a DEAC hazai környezetben megszerezheti a bronzérmet.

Jobban kezdett a Veszprém, ám az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, Szabó találta el a kapufát, majd Spandler védett többször is.

A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthatott a nagyérdemű, kevesebb eseménnyel, aztán hamarosan ismét megélénkült a meccs. A 8. percben Berecz lőtt kapufát, Siska pedig nagy helyzetben kapu fölé emelt. A másik oldalon Fridrich bombáját Krajcsi ütötte ki. Haraszti megszerezhette volna a vezetést a DEAC-nak, azonban kapu mellé helyezett.

Hamar előszedte az 5 a 4 elleni játékot a vendégcsapat, amely ebben a felállásban nyugodtan járatta a labdát, kivárásra játszott, közben tudott pihenni is kicsit. Legalábbis ez volt a terv, mert a debreceniek jól támadtak le, Coito pedig lefülelt egy rövid passzt, és Fridrich feje fölött kapásból a hálóba lőtt, 16. perc: 1-0.

A félidő utolsó percei sok lehetőséget hoztak. Fridrich, majd Pál tornásztatta meg Krajcsit, Rutai az oldalhálóba fejelt, és volt helyzet hazai oldalon is, Coito például nem sokkal tévesztette el az üresen maradt veszprémi kaput.

Fordulás után erősen kezdett a Veszprém, és ennek hamar meg is lett az eredménye. A 23. percben Tatai József előtt nyílt terület a jobb oldalon, a csapatkapitány pedig a már-már védjegyévé váló mozdulattal pörgette át a kifutó kapus fölött a labdát, 1-1.

A 24. percben pedig már a bakonyiak vezettek, ismét Tatai villant, ezúttal távolról lőtt, a labda utat talált a védőktől nem sokat látó Krajcsi kapujának bal oldalába, 1-2.

Ekkor abszolút fölényben játszottak vendégek, Everton növelhette volna a különbséget. A DEAC nem tudott lendületbe jönni, sokat hibáztak a hazaiak. Fridrich szaladt el a jobb oldalon, majd talált el a kapufát.

Thiago és Rutai fejeltek össze, mindkét játékost ápolni kellett, de tudták folytatni a meccset. Kezdett éledezni a Debrecen, Vass lövése a kapufáról pattant ki, 10 perc volt ekkor hátra.

Tatai azonban lehűtötte a kedélyeket, ugyanis megszerezte harmadik gólját, a Veszprém hatékonyan használt ki egy hazai labdavesztést, az akció végén csapatkapitány rutinosan oldotta meg a kapussal szembeni szituációt, szépen helyezte el mellette a labdát, 32. perc: 1-3.

Muszáj volt csipkednie magát a DEAC-nak, Szentes Bíró és Coito került helyzetbe, a másik oldalon Rutai rontott ziccert és Everton is hibázott a kapu előtt.

Alig maradt ideje az 5 a 4 ellen próbálkozó házigazdának, az utolsó percben aztán összejött a szépítés, Szentes Bíró lőtt a bal felsőbe egy lefordulás után, 40. perc: 2-3.

Rutai rontott el egy lehetőséget az utolsó másodpercekben és ez majdnem megbosszulta magát, mert egy támadást még végig tudott vinni a DEAC, a labda már átjutott Spandleren, sikerült azonban a gólvonal elől tisztázni.

Egyenlített a párharcban a Veszprém, a pénteki összecsapás dönt majd a bronzérem sorsáról. Tataiék hazai pályán szerezhetik meg a medált. 

DEAC-Veszprém 2-3 (1-0) Debrecen. V.: Szilágyi, Takács, Balla. Debreceni EAC: Krajcsi – Coito, Thago, Berecz, Szabó J. Csere: Tóth B., Szentes Bíró, Vass, Siska, Harmati, Rácz, Harcsa. Edző: Elek Gergő. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai. Csere: Koncsol, Bognár P., Everton, Dorogi, Boromisza, Bencsik Á., Molnár R., Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában