Éremátadót tartottak

2022.06.05. 10:55

Kiegyensúlyozott teljesítménnyel végzett dobogón a veszprémi futballcsapat

Évzárón vették át a harmadik helyért járó bronzérmeiket a VLS Veszprém játékosai.

Marton Attila

Forrás: Panovác Károly/Napló

A futballcsapat a harmadik helyen végzett az NB III Nyugati csoportjában. – Az utóbbi négy évben immár harmadszor tarthatunk éremátadást a szezon végén – kezdte értékelését Szabó Péter, a VLS ügyvezetője. Kiemelte, a mérkőzések többségén védekezésre berendezkedő csapatok ellen léptek pályára, ennek ellenére az előző szezonhoz képest tíz ponttal többet gyűjtöttek, és végig kiegyensúlyozott, stabil teljesítményt nyújtva szerezték meg a harmadik helyet. Hozzátette, az őszi szezon végén a dobogó első két helyére is volt esélyük, azonban a tavaszt két döntetlennel kezdték, ami miatt hátrányba kerültek a riválisokkal szemben. Az ügyvezető arról beszélt, a következő szezonban szeretnének előrébb lépni, a másodosztályba való feljutáshoz azonban nem lesz elég a bajnoki cím: mivel az NB II létszámát a következő két évben négy csapattal csökkentik, az NB III bajnokainak osztályozót kell vívniuk a feljutáshoz. Arra is kitért, a játékosok munka vagy tanulás mellett érték el ezt az eredményt. Szabó Péter végül köszönetet mondott a csapatnak a hozzáállásáért, és gratulált a bronzéremhez.

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) arról beszélt, a harmadik hely megszerzése bármely bajnokságban és megmérettetésben kiemelkedő teljesítményt jelent. A városvezető köszönetet mondott a játékosoknak azért, hogy nemcsak magukért és a csapatért, hanem Veszprém városáért is küzdöttek a mérkőzéseken. Porga Gyula végezetül gratulált a bronzéremhez, és azt kívánta, maradjon együtt a csapat a következő szezonra. Pető Tamás vezetőedző köszönetet mondott a játékosoknak, a stábnak, az ügyvezetőnek és a támogatóknak a munkáért és a támogatásért, majd elbúcsúztatták a stábból távozó Bakonyi Róbert gyúrót.

A beszédek elhangzása után Szabó Péter, Porga Gyula és Ovádi Péter országgyűlési képviselő átadták a csapat tagjainak a harmadik helyért járó bronzérmeket. A futballcsapat tagjai június 29-én kezdik meg a felkészülést a következő szezonra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában