Spanyolországban edzőtáborozott

2022.06.01. 14:26

Kubai sztáredző és egykori világbajnok is segítette a magyar bokszoló munkáját

A kubai edzőlegendával, Pedro Diazzal dolgozott együtt Spanyolországban a veszprémi származású, székesfehérvári ökölvívó, Törteli Balázs. A pályafutását nemrég – két sikerrel - újrakezdő bokszoló egy világbajnokkal is találkozott a külföldi edzőtáborban.

Horváth Gábor

Ruszlan Csagajev és Törteli Balázs a remekül sikerült marbellai felkészülésen

Forrás: Facebook

Tíz napot töltött a spanyolországi Marbellában Törteli Balázs, aki Pedro Diazzal dolgozott együtt. A kubai edző több tanítványát is olimpiai éremig vezette és a profi ökölvívásban is komoly eredményeket ért el. Az edzésekben segített az a Ruszlan Csagajev is, akit nem kell bemutatni a sportág kedvelőinek. Az üzbég nehézsúlyú bokszoló annak idején az amatőröknél és a profiknál is világbajnoki címet szerzett. Utóbbit 2009-ben Vlagyimir Klicsko ellen veszített el.

Törteli Balázs rengeteget edzett, napi két tréning volt a programban, emellett mérhetetlenül sok tapasztalatot gyűjtött össze a rutinos mesterek és a nagy tudású társak mellett.
Megtudtuk, a 30 éves sportoló – akik áprilisi visszatérése óta két meccset nyert – hamarosan újra versenyez majd, előreláthatólag júliusban lép ringbe.

A Veszprémből induló Törteli Balázs négy esztendőt hagyott ki a profi ökölvívásban, miután elhatározta, hogy ismét kesztyűt húz, Székesfehérváron, majd Budakalászon vívott mérkőzést.

Mindkét alkalommal magabiztos sikerrel hagyta el a ringet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában