Atlétika

2022.06.24. 11:30

Pápai kalapácsvető sikere Lengyelországban

Remek, 73.36 méteres eredménnyel megnyerte a Karpaczban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyét Füredi Dániel, a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője.

Haraszti Gábor

Füredi Dániel U20-ban mindenkit maga mögé utasított Fotó: PAC

A viadalon három nemzet, Magyarország, Lengyelország és Csehország U18-as, illetve U20-as korosztályú dobóatlétái (súly, diszkosz, kalapács, gerely) mérték össze tudásukat.
A magyar válogatottban Füredi Dániel is helyet kapott, aki nagyszerűen teljesített, az U20-as korcsoportban mindenkit maga mögé utasított a fiatal sportoló.
A PAC trénere, Varga Patrik tanítványa eredményével kapcsolatban úgy fogalmazott, a körülményekhez képest nagyon jól teljesített.
- Tíz óra utazás után, 5-10 fokos hőmérsékletben, hideg szélben Csekő Miklóst megelőzve mindössze 16 centiméterrel maradt el egyéni legjobbjától, ami nagyon jó eredmény – mondta Varga Patrik.
– Elsőségéhez kétség sem férhetett, körülbelül két méterrel előzte meg veszprémi riválisát, teljesítménye bizakodással tölt el az előttünk álló U20-as magyar bajnokság előtt, és azt sem szabad elfelejteni, hogy augusztusban Kolumbiában világbajnokságot rendeznek - fogalmazott a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában