Elismerés

2022.06.29. 18:00

Pintér Ádám lett az év utánpótlás sportolója Várpalotán

Utánpótlás kategóriában Pintér Ádám úszó lett az év sportolója Várpalotán. A város önkormányzata által alapított díjat a napokban születi társaságában vette át a fiatalember Campanari-Talabér Márta polgármesterről.

Szabó Péter Dániel

Pintér Ádám veszi át az elismerést Campanari-Talabér Mártától, Várpalota polgármesterétől

Forrás: Szabó Péter Dániel/Napló

A márciusban rendezett díjkiosztó ünnepségen ugyanis nem tudott jelen lenni a Balaton Úszó Klub színeiben versenyző várpalotai tehetség, épp egy világkupa viadalon képviselte hazánkat. Most azonban el tudott jönni, s meghatódva vette át az év utánpótlás sportolójának járó elismerést a polgármesteri hivatalban. 

– Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, ami úgy érzem, hogy az eddig befektetett munka elismerése is egyben. Azon vagyok, hogy az elkövetkező években úgy teljesítsek a vízben, hogy még többször méltónak találjanak az elismerésre itt Várpalotán. Igyekszem mindig a legjobbamat nyújtani, minden megteszek a siker érdekében – nyilatkozta a fiatalember, aki eddigi pályafutásáról és terveiről is mesélt Campanari-Talabér Márta polgármesternek.  

Pintér Ádám még nem volt ötéves, amikor a Vidra Sportegyesület tagjaként elkezdett úszni, s 2010-ben, hatéves korában vett részt élete első versenyén. Általános iskolai tanulmányait a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskolában végezte, 2019-től pedig a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium sportosztályában tanul.

Az első megmérettetés óta eltelt időben számos kiemelkedő eredményt ért el hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Több, mint 130 érmet, köztük közel 50 aranyat szerzett a különböző hazai és nemzetközi viadalokon. 

2018-ban lehetőséget kapott a Magyar Olimpiai Bizottság Heraklész Programjában való részvételre, ezzel egyidejűleg a Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai Programjának is tagja lett. 2019-ben a Nyíltvízi Országos Bajnokságon harmadik helyezést ért el, ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a Csehországban megrendezett Európa Bajnokságra, ahol ötödik helyezett lett. A kontinensviadalt követően a nyíltvízi ifjúsági válogatott tagja lett.

2021-ben a Nyíltvízi Országos Bajnokságon 7,5 kilométeren ifjúsági magyar bajnok lett, az Európa-bajnokságon pedig ugyanezen a távon negyedikként ért célba. Ádám sportolói munkáját a kezdetektől fogva nagyszerű edzők segítették: a Vidra Sportegyesületnél Kenyeres Tibor, a Veszprém Úszó Klubban Balogh János, 2021 januárjától a Balaton Úszó Klub tagjaként Szokolai László vezetőedző egyengeti pályafutását.

Ádám jelenleg gőzerővel készül a júliusi országos bajnokságra. A díjátadást követően elmondta, nyári szünetről esetében nincsen szó, hiszen július 17-én rendezik számára az év legfontosabb versenyét, ahol egy jó szereplés újabb nemzetközi megmérettetésekre is kvalifikációt jelenthet. Ezért napi két edzéssel készül, reggel és délután egyaránt közel háromórás tréningeken vesz részt, hogy a lehető legjobb formába lendüljön a nyár derekára.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában