Átigazolások

2022.06.27. 11:49

Új csapat kezdett el épülni a veszprémi kézilabdázóknál

Beszámoltunk róla, alaposan belehúzott az átigazolási piacon a Telekom Veszprém, amely 2023-tól négy kiváló kézilabdázót szerződtetett. Lássuk, mit kell tudni róluk!

Horváth Gábor

Ludovic Fabregas (balra) és Agustin Casado a sajtótájékoztatón Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A bakonyi kézilabdaklubnál csütörtökön értékelték a szezont, vázolták a következő idényre vonatkozó terveket, és ami még fontosabb, bemutatták azokat a játékosokat, akik 2023 nyarán érkeznek a királynék városába. 

Itt érdemes megemlíteni, hogy ezen a nyáron is vannak újak. Momir Ilics vezetőedző a soron következő évadban már számíthat a francia–szerb Dragan Pesmalbekre, a szerb válogatottat erősítő beállós a Nantes-ból érkezik. Jön Mikita Vajlupau, a Meskov Breszt jobbszélsője, valamint az egyiptomi balátlövő, Jehia el-Deraa (Zamalek), illetve az izlandi balszélső Bjarki Már Elísson. 

Most nézzük, kik azok, akik egy év múlva költöznek Veszprémbe. 

A legnagyobb név kétségkívül Ludovic Fabregasé, aki még csak 25 éves, de máris rengeteg trófeát és címet tudhat magáénak. A Barcelonából érkező beállós olimpiai és világbajnok. Fabregast – aki 2+1 éves szerződést kötött a Veszprémmel – tavaly a világbajnokság, a Bajnokok Ligája és az olimpia legjobbjának választották a posztján. Fabregas Montpellierben kezdett kézilabdázni, a csapattal 2018-ban megnyerte a BL-t, majd Barcelonába igazolt, a katalánokkal tavaly és idén hódította el a legrangosabb nemzetközi kupasorozat trófeáját. 

Fabregas a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, nagyon tetszik neki az a projekt, ami a királynék városában zajlik. Úgy gondolja, képesek lehetnek elérni a várva várt siker, a BL-győzelmet. – Nagyon várom már a telt házas meccsek hangulatát az arénában. A következő idényben szeretnék szépen búcsúzni a Barcelonától, azt követően minden erőmmel azon leszek, hogy az itteni célok teljesüljenek. Szeretném megismerni az országot, a magyar kultúrát is –fogalmazott a francia. 

Szintén olimpiai bajnoknak mondhatja magát Hugo Descat, aki Fabregas csapattársaként Tokióban nyert ötkarikás aranyat a francia válogatottal. Descat bekerült a torna álomcsapatába is. A 29 éves balszélső – aki korábban már volt légiós, a Dinamo Bukarestben szerepelt – a Montpelliertől érkezik, két szezonra szóló szerződést kötött a bakonyiakkal. 

A svéd Lukas Sandell 2020 óta erősíti a dán Aalborgot, amellyel tavaly BL-ezüstig jutott. A 25 éves jobbátlövő Európa-bajnok (2022) és világbajnoki ezüstérmes (2021). A játékos szintén 2+1 évre írt alá a Telekom Veszprémmel. 

Agustin Casado jelenleg még a Logrono La Rioja csapatát erősíti. 

Az Eb-ezüstérmes spanyolt a Meskov Breszt nézte ki magának, azonban az orosz–ukrán háborús helyzet, és az ezzel kapcsolatos szövetségi szankciók miatt nem lép hatályba a szerződése. Az irányító 2025-ig tartó kontraktust kötött a magyar csapattal. 

Casado megköszönte a bizalmat, kijelentette, hogy nem szeretne visszaélni vele. Célja, hogy elérjék a kitűzött célokat, ennek érdekében a maximumot fogja adni. Nem volt kérdés, hogy Veszprémbe igazol, hiszen ez egy olyan együttes, amelyben szívesen dolgozik. A következő időszakban azon lesz, hogy minél jobb formában érkezzen új állomáshelyére. 

Alaposan átalakul tehát a veszprémi keret a jövőben. Ami a távozókat illeti, idén hárman búcsúztak el a csapattól, Jorge Maqueda, Dejan Manaszkov és Dörnyei Borisz folytatja másutt. Nyilván jövő nyáron is lesznek olyanok, akik elhagyják a klubot, ezzel kapcsolatban Nagy László sportigazgató egyelőre nem kívánt konkrétumokat mondani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában