Színvonalas edzések

2022.07.05. 13:53

Balatonarácson szervezett kapustábort a Fülöp Márton Alapítvány

A tehetséges, sportoló fiatalokat is segítő - Fülöp Márton, a súlyos betegség után fiatalon elhunyt korábbi válogatott labdarúgó emlékére létrejött - alapítvány 2022. június 27. és július 1. között szervezett labdarúgótábort a Balatonarácsi Sporttelepen.

Napló-információ

Forrás: Fülöp Márton Alapítvány

- Megtiszteltetés számunkra, hogy 2016 óta közreműködhetünk a rendezvény lebonyolításában. Az elmúlt két évben a vírushelyzet sajnos nem tette lehetővé a tábor megszervezését. A hagyományok szerint a balatonarácsi öt napban olyan neves szakemberek foglalkoztak a fiatalokkal, mint Pálinkás András, Illyés Dániel vagy a Németországban élő, legutóbb Berlinben dolgozó Petry Zsolt. A felkészítői csapat vezetője Gujdár Sándor, a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club (BUSC) kapusedzője. Az alapítvány és természetesen minden segítő munkatársa fontosnak tartja azt is, hogy a részt vevő fiatalok – a színvonalas labdarúgóedzések mellett - megismerjék Balatonfüredet és környékét. Ezért a sportfoglalkozások mellett kulturális és szabadidős programokon is részt vehettek az Arácson táborozó kapusnövendékeknek. Az utóbbiak közül óriási sikert aratott az a kvízjáték, amelyet Gundel-Takács Gábor vezetett. Az idei táborban is részt vehetett klubunk egy tehetséges játékosa, aki reményeink szerint élményekkel gazdagodva kezdi meg csapatával a nyári felkészülést – tájékoztatott Makó István, a BUSC ügyvezetője.
- A 2022-es turnus a rendezvény történetének legerősebb mezőnyét hozta Balatonfüredre  - mondta Gujdár Sándor, korábbi többszörös válogatott hálóőr, a tábor szakmai vezetője. - Az ország legnagyobb klubjaiból és akadémiáiról érkező labdarúgók közül többen utánpótlás válogatottak, szép jövő előtt állnak. Ezért is örömteli számomra, hogy a középiskolai tanulmányait és pályafutását a BUSC-ben folytató Haracsek Attila is itt volt velünk az elmúlt napokban. A legutóbb itt táborozó Hegedűs Barnabás, Füredről indulva, mára az Újpest kapusa, ez talán minden tanítványomat motiválja a BUSC-ben – értékelt a klub tapasztalt edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában