Diákolimpia

2022.07.27. 08:49

Bronzot szereztek a hajmáskéri lányok

Idén Pécs adott otthont a kis iskolák diákolimpiai országos döntőjének, amelyen labdarúgásban, kézilabdában és atlétikában mérték össze tudásukat a résztvevők.

Horváth Gábor

A Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola csapata az eredményhirdetésen Fotó: MDSZ

A három napos eseményen a kétszáz fő alatti tanulólétszámmal rendelkező iskolák vettek részt, atlétikában az I-IV., kézilabdában és labdarúgásban pedig a III-IV. korcsoportok képviselői.

A leány kézilabdázóknál bronzérmet szerzett a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola csapata, amely az egész tornán remekül teljesített, végezetül a harmadik helyért rendezett mérkőzésen 9-8 arányban győzte le balatonkeresztúri riválisát.

Atlétikában is született kiemelkedő Veszprém megyei eredmény. Sirkó Csenge Boglárka (Szigligeti Általános Iskola) aranyérmes lett hárompróbában a III. korcsoportban. Munkácsi Márton (Balatonfüredi Református Általános Iskola) harmadikként végzett 600 méteres síkfutásban. A IV. korcsoportban, 800 méteres futásban aranyérmet akasztottak a nyakába Szekeres Hannának (Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola).

Veszprém megye összesen öt éremmel gazdagodott a pécsi megmérettetésen. Redencki Zsombor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Tihany) is dobogóra állhatott, ezüstérmet szerzett atlétikában, 800 méteres síkfutás versenyszámban a IV. korcsoportban.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) tájékoztatása szerint a kis iskolák diákolimpiai sorozata 22 évvel ezelőtt indult. A versenyekre a 200 fő tanulólétszám alatti iskolák, tagiskolák, továbbá a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló kormányrendelet alapján kedvezményezett településen lévő iskolák nevezhetnek. Fő célja az esélyegyenlőség, hogy a kis létszámú iskolák diákjai a legnépszerűbb sportágakban mind egyéni, mind csapatsportokban sikerélményhez jussanak ne csak körzeti, esetleg megyei, de országos szinten is. A kis iskolák sportversenye ma már az egyik legnagyobb létszámú és legnépszerűbb diákolimpiai események közé tartozik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában