Verseny

2022.07.06. 17:04

Először rendezték meg Veszprémen kívül az Atlétikai Balaton Bajnokságot

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club pályájának felújítása miatt a Pápai Sport Centrum volt a helyszíne a 63. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságnak, mely egyben a Felnőtt, U23 és U20 Összetett Atlétikai Magyar Bajnokság is volt. A megmérettetésen a VEDAC atlétái közül többen is a dobogó legfelső fokára állhattak.

Haraszti Gábor

Kövér Fanni egyéni legjobbját érte el Pápán

A veszprémi klub még sosem rendezett összetett OB-t, ahogy Veszprémen kívüli helyszínen Balaton Bajnokságot sem, ráadásul a „Mennyit Futsz 100-on?” számnak köszönhetően most először nyílt lehetőség rákapcsolódni a kétségkívül legrangosabb hazai rendezésű atlétika versenyre, a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjra, területi selejtező formájában. A két nap során a hagyományoknak megfelelően a szervezők idén is megemlékeztek Szabó Ernő mesteredzőről, Dr. Sipőcz József és Mozsdényi József edzőről és sportvezetőről, Patinszki András edzőről, Stark Barbara, Strenner Judit Bodó Gábor és Serényi István atlétáról, valamint Tungli József szenior atlétáról és sportvezetőről.

A gerelyhajítók között a junior világbajnokságra készülő Kövér Fanni több mint fél méteres egyéni csúccsal, 57,95 méterrel nyerte a bajnokságot.

- 57,39 volt eddig az egyéni csúcsom, ezt az egy éves rekordot sikerült most Pápán megjavítanom, aminek nagyon örülök. A sorozataim folyamatosan növekvő tendenciát mutattak, sajnos volt két belépett dobásom, de az utolsó kísérletre sikerült a csúcsdöntés – mesélte a VEDAC tehetsége, aki bizakodva tekint a közelgő korosztályos bajnokság elé.

Férfi kalapácsvetésben kettős VEDAC siker született, Czeller Gábor 70,39 méterrel nyert, Csekő Miklós 68,46 méterrel második lett a Szabó Ernő Emlékversenyen.

- Az eredménnyel annyira nem voltam elégedett, sajnos az országos bajnokságon mutatott formámat nem tudtam megismételni - mesélte a kategória győztese, aki negyedik kísérletre dobta 70 méter fölé a szert. – Úgy érzem, jó erőben vagyok, folyamatosan javultak a métereim, az utolsó két dobásra nem jött ki a lépés, de dolgozom azon, hogy még jobb legyek és Szombathelyen vagy Veszprémben egyéni csúcsot javítsak.

A versenyen jelen volt Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója is, aki örömét fejezte ki, 2021-ben a pápai pályával egy komoly ékszerdobozzal bővült a magyar atlétika, külön kiemelte, hogy a veszprémi és pápai klub együttműködésének köszönhetően a Balaton Bajnokság sorozata nem szakadt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában