Foci

2022.07.29. 12:46

Hazai pályán kezd az Ajka

Hazai környezetben kezdi a 2022/2023-as szezont az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben. Az együttes keretében nem volt nagy mozgás, igaz, a csapatkapitány távozott. Négy játékost igazolt az egyesület a nyáron.

Horváth Gábor

Kis Károly vezetőedző (jobbra) jónak ítélte meg a nyári felkészülést

Forrás: Penovác Károly / Veszprémi Napló

Az előző idényben a kilencedik helyen végzett az FC Ajka a 20 csapatos NB II-ben, nem volt könnyű évada a Veszprém megyei zöld-fehéreknek, ám a végeredménnyel összességében elégedettek lehettek a városban.

A tavalyi együttesből távozott a korábbi magyar válogatott Heffler Tibor, a kapitány - akinek lejárt a szerződése - eligazolása talán a legnagyobb változás, egyben kihívás a jövőre nézve. Mellette Vizler László, Lehoczky Roland és Murka Benedek folytatja másutt pályafutását, ők mindannyian kölcsönben szerepeltek Ajkán. Stoiacovici Dávid és Ronnie Roberts nem kapott új szerződést, előbbi nem sokat játszott a legutóbbi idényben, utóbbi egyszer sem lépett pályára ajkai színekben.

Heffler helyére Jagodics Bence érkezett Siófokról. Visszatért Zsolnai Richárd, aki az előző szezonban a Diósgyőri VTK-ban szerepelt. Két fiatal jött még: Molnár Márkót a Budaörstől igazolta le az egyesület, Fodor Péter pedig a MOL Fehérvár FC NB III-as alakulatának játékosa volt legutóbb.

- Nem terveztünk nagy változtatást, a csapat magja egyben maradt, ez sokat jelenthet – reagált lapunk érdeklődésére Kis Károly vezetőedző. A szakember megjegyezte, összességében rendben volt a nyári felkészülés, Ajkán minden adott ahhoz, hogy jó munkát lehessen végezni, ugyanakkor az edzések igazi eredményességét majd a tétmeccsek mutatják meg.

Kis Károly elárulta, nem lett megfogalmazva helyezésbeli célkitűzés. Az eredményesség mellett az is fontos, hogy a csapat közönségszórakoztató játékot nyújtson, szeretnék kiszolgálni szurkolókat.

Nem könnyítette meg a felkészülést, hogy a gárda egyik legjobbja, Gaál Bálint komolyabban megsérült a nyár elején. A támadó hátsó keresztszalag-szakadást szenvedett, a hétvégén viszont már keretben lehet és 2-3 hét múlva teljesen felépülhet.

A nyitányon hazai pályán szerepel az Ajka, amely a Budafokot fogadja. A felek nemrég találkoztak edzőmeccsen, amely 1-1-es döntetlent hozott.

- Jó csapat a Budafok, amely nemrég még az NB I-ben szerepelt. A felkészülési találkozó más volt, most tétmeccsen kell bizonyítani, nagyon bízom a jó rajtban.

Kis Károlyék tisztában vannak vele, hogy az új szezonban is egy rendkívül erős mezőnyben kell helytállniuk. A szakember a Gyirmót FC Győr, MTK, Diósgyőri VTK hármast említette, amelyből kikerülhet a két NB I-es feljutó. De ott van még az ETO FC Győr, amely remekül erősített és minden évben akad egy bravúrokra képes meglepetéscsapat is.

A másodosztály mezőnye csökken a jövőben, 2023-tól 18, 2024-től pedig már csak 16 együttes fog szerepelni az NB II-ben.

Az FC Ajka–Budafok bajnoki vasárnap 19 órakor kezdődik a városi sportcentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában