Gaál Zsóka

2022.07.25. 11:01

Indiában sakkozik a 15 éves ajkai kiválóság

Az ajkai Gaál Zsóka is ott lesz a pénteken rajtoló 44. Sakkolimpián, Indiában.

Horváth Gábor

A magyar női válogatott

Forrás: Hello Sakk

India, pontosabban Chennai városa ad otthont a 44. Sakkolimpiának. A magyar válogatott kedden utazik a helyszínre. A női csapat tagja az ajkai Gaál Zsóka, a 15 éves kiválóság pályafutása legnagyobb eseményére készülhet.

- Elmondhatatlanul boldog vagyok. Azt gondolom, minden sportoló életében az olimpia az egyik nagy álom. Még nagyobb erőbedobással fogok készülni, hogy megháláljam a bizalmat és méltón képviseljem Magyarországot, Veszprém megyét – nyilatkozta lapunknak Gaál Zsóka korábban, akkor, amikor kiderült, hogy Papp Gábor szövetségi kapitány bizalmat szavaz neki a nemzeti együttesben.

A sakkolimpia július 29-én kezdődik és augusztus 10-ig tart.

A magyar férfi válogatott a 16., a női csapat a 12. helyen van rangsorolva az eseményen. A férfi együttes tagjai: Erdős Viktor, Berkes Ferenc, Gledura Benjámin, Bánusz Tamás, Kántor Gergely. A hölgyeknél pedig ők képviselik hazánkat Indiában: Hoang Thanh Trang, Gara Tícia, Vajda Szidónia, Gaál Zsóka, Terbe Julianna.

Az első forduló pénteken, magyar idő szerint 11.30-kor rajtol. A közvetítéseket élőben lehet követni a youtube-on a Hello Sakk csatornán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában