Helyi sport

2022.07.23. 20:55

Naplementés vízitúra a Balatonon, Kammerer Zoltánnal

Több, mint hetvenen eveztek együtt a „Légy aktív, Révfülöp" sportprogramok keretében meghirdetett naplementés vízitúrán a meglepetésvendéggel és vezérevezőssel, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakossal.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: önkormányzat

A minden korosztályt képviselő rajongók a Szigeti strandon várták az olimpikont, aki Török Péter alpolgármester üdvözlő szavait követően örömmel beszélgetett, fényképezkedett és dedikált emléklapot adott át a résztvevőknek. Azt követően mindenki vízi eszközre szállt, SUP deszkákkal, kajakokkal, kenukkal, csónakokkal, vízibiciklikkel indultak a Császtai strand felé a lemenő nap fényében. 

Kammerer Zoltán volt Révfülöp vendége a naplementés vízitúrán 
Forrás: önkormányzat

A közel három kilométeres vízitúrát tempósan teljesítve alig több, mint egy óra alatt tették meg mindannyian, együtt. Az élen Zoli haladt azzal a magyar zászlóval, amelyet Török Péter adott át neki és amelyet 2003 óta minden vitorlás versenyre magukkal vittek a helyi sportolók. A Császtai strandon Kondor Géza polgármester köszöntötte az olimpikont a település nevében, Sydney és Athén olimpiai bajnoka pedig megmutatta az érdeklődőknek az első aranyérmét és közvetlen hangú beszélgetéssel folytatódott az est a naplementében.  

Forrás: önkormányzat

Amint azt a nagyközség sportszervezője, Kovács Katalin, Cini elmondta, a szezon hosszabbítása céljából az őszig tartó, „Légy aktív, Révfülöp" sportprogramokkal szeretnék elérni, hogy a strandolókat megmozgassák a hétköznapokon, amikor egyébként kevesebb program várja a vendégeket. Cini szakedzőkből álló csapatával, valamint Török Péterrel és Eitner Csongorral együtt vezényli le a programokat, amelyek között eddig például Szent Iván éji vízitúra, sportfesztivál szerepelt. 

Több, mint hetven gyerek és felnőtt evezett együtt a két strand között Fotó: önkormányzat

A jövőben vízi gimnasztikát, strandröplabdázást, kosárlabdázást, fakultatív sportjátékokat, strandteniszt szerveznek terveik szerint. Az események helyszíne a nagyközség két strandja, váltakozva.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában