Stabil lesz a VLS Veszprém

2022.07.28. 20:49

Pető Tamás vezetőedzőt kérdeztük a nyári felkészülésről

A felkészülésről, az új igazolásokról, Iszlai Bencéről és a fiatalokról is kérdeztük Pető Tamást, a Practical VLS Veszprém vezetőedzőjét a hétvégi NB III-as futballrajt előtt.

Horváth Gábor

Pető Tamás tudja, nem lesz könnyű dolguk

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Nem volt egyszerű a felkészülésünk, hiszen jelenleg nincs saját pályánk, keresni kellett az edzéslehetőségeket és keresni kellett játékosokat is, főképp az új „fiatalszabály” miatt – tudtuk meg Pető Tamástól. 
Az előző két idényben bronzérmes Practical VLS Veszprém szakvezetője ezzel együtt bizakodóan tekint előre, bízik benne, hogy ezúttal is stabil csapatot alkotnak. Minőségi játékosokat igazoltak, bővültek a lehetőségeik. 
Ahogyan arról beszámoltunk, heten távoztak a nyáron a bakonyiaktól, közülük Vass Szilárd és Rédling Csanád döntése kissé meglepte a vezetőedzőt – árulta el. – Rajtunk kívül álló okok miatt mentek el, nekik saját, más elképzeléseik vannak – mondta a két húszéves futballistáról Pető mester. 
– Érthetetlen, rossz – jellemezte a veszprémi szakember az idén életbe lépő, új szabályozást, miszerint az összes NB III-as csapat köteles legalább egy 2004. január 1-jén vagy azután után született labdarúgót 90 percen át szerepeltetni minden meccsen. 
– Pont mi voltunk azok, akiknél a fiatalok megkapták a lehetőséget, mindig szívesen támaszkodtunk a saját utánpótlásunkra. Ez a jövőben is így lesz, nem értem, miért kellett ezt a szabályt rákényszeríteni a csapatokra. Nincs ennyi minőségi játékos ebben a korosztályban, ráadásul nem jutalmazzák a szerepeltetésüket, hanem szankcionálják, ha valaki nem tartja be az új szabályt. 
A Veszprémnek végül sikerült két, ennek a szabályozásnak megfelelő fiatalt igazolnia, mert a saját utánpótlása ebben a korosztályban épp hiányos. Összesen egyébként nyolcan érkeztek ezen a nyáron a királynék városába, közülük a legnagyobb név kétségkívül Iszlai Bencéé. A közel 300 NB I-es meccsel rendelkező Iszlai igazából nem most jött, már régóta nevelőklubjában edz, de egy sérülés megakadályozta a visszatérésben. Most viszont újra kész pályára lépni. – Ha Bence megfelelő állapotba került, képes extra stabilitást adni az együttesnek. Bízom benne, hogy minél hamarabb pályára tudom küldeni – mondta kérdésünkre Pető Tamás, aki kemény meccset vár az első fordulóban. 
A VLS Balatonfüredre utazik, a rangadó szombaton 17.30-kor kezdődik. – A nyitány mindig nehéz. Jó játékot nem tudok ígérni, de bízom benne, hogy eredményesek leszünk. A Füred tavaly is jó erőkből állt, és tavasszal eredményesen szerepelt. Nem lesz könnyű dolgunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában