Újabb kalapácsvető csúcsok

2022.07.15. 10:29

Remek teljesítmények a veszprémi atlétáktól

Három rangos hazai atlétikai viadalt tartottak a közelmúltban, ahonnan a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói sem hiányozhattak. Nemzetközileg jegyzett ranglista eredmények is születtek.

Napló

Csekő Miklós felnőtt szerrel javította meg eddigi legjobbját Fotó: VEDAC

A szombathelyi Savaria Kupán felnőtt kalapácsvetésben Pásztor Bence 71.74 méterrel a dobogó harmadik fokát foglalhatta el. Csapattársa Czeller Gábor ismét 70 méter fölött teljesített (70.66), amivel ötödik helyezést ért el. A fiatal, mindössze 18 esztendős Csekő Miklós pedig felnőtt szerrel javította meg eddigi legjobbját (68.61). Ráadásul hat kilós kalapáccsal is új egyéni csúcsnak örülhetett, a 76.63 méteres eredményével pedig nemcsak mindenkit maga mögé utasított korosztályában, hanem az U20-as nemzetközi ranglistán a harmadik helyre ugrott.

A hölgyeknél Gombár Petra ötödik lett, Csatári Dominika hetedik, az ifjúságiaknál Sövényházi Lilla szintén a hetedik. Az újonc korcsoportban Fertig Fanni szintén saját rekordot javított, 58.38 méterrel nyerte a számot.

Diszkoszvetésben a junioroknál a nemrég igazolt Csizmazia Áron szintén kiválóan teljesített, új egyéni csúccsal, 47.84 méterrel vehette át az aranyérmet.

A Honvéd Kupán több veszprémi sportoló is megjavította egyéni legjobbját. Férfi 1500 méteren Lents Barnabás végzett a 11. helyen a felnőttek között, de büszke lehet az eredményre, hiszen új csúcsot ért el. Ugyanitt Honti Marcell a nyolcadik helyen végzett.

A magasugró Sántik Dávid egyre jobb formát mutat: az edzői oklevél megszerzése után már a nyári szezonra koncentrál, nem csoda hát, ha 1.97 méterrel a szezon eddigi legjobbját érte el. Kovács Gábor a hetedik helyen zárt egyéni csúccsal.

A nőknél Rédling Renáta 400 méteren mérette meg magát, hetedik helyen fejezte be a versengést, míg Bálint Laura a tizedik lett. Az 1500 méteres számban új egyéni csúcsot ért el Tóth Eszter a 4:50.89 perccel a hatodik helyezést szerezte meg. Gerelyhajításban Máté Fanni 50.18 méterrel szerzett ezüstérmet, míg klubtársa Till Adél a hatodik lett 37.85 méterrel.

Az idén már 48. alkalommal rendezték meg a Paulinyi Jenő Atlétikai Emlékversenyt, ahol az utánpótlás korosztályok viaskodtak U20-tól egészen az U14-es korcsoportokig. Az Ikarus BSE viadalán több VEDAC-os érem is született. Női 800 méteren Rédling Renáta nyert, csapattársa Bálint Laura bronzérmet vehetett át, Tóth Eszter ötödik helyezést szerzett.

A junioroknál 1500 méteren Szemán Kitti mindenkit megelőzött. Az ifjúságiaknál 800 méteren Báles Pálma új egyéni csúcsot futva alig maradt le a dobogóról és negyedik lett.

A férfi mezőnyben, a juniorok 1500 méterén Honti Marcell állhatott fel a dobogó tetejére, Barát Benedek a hetedik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában