Fejér-B.Á.L. Veszprém

2022.08.13. 17:30

Az ezüst is szépen csillog

Második lett a hétvégi ausztriai felkészülési tornáján a Fejér-B.Á.L. Veszprém, miután a szlovén riválisa a döntő hajrájában nálánál meggyőzőbb teljesítményt nyújtott.

Király Ferenc

Fotó: PETER CSEH

RK Gorenje Velenje–Fejér-B.Á.L. Veszprém 39-32 (20-18)

Graz, 100 néző.

Legjobb gólszerzők: Haselji 9, Sisko 7, Verdinek 6, Tajnik és Sokolic 4-4, ill. Széles 6, Éles B. 4/1, Szmetán és Vetési 4-4.

Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Nem lehetett panasz a veszprémiek rajtjára, akik a párharc elején néhány gólos előnyt harcoltak ki, köszönhetően annak, hogy a kapusuk és a védőfaluk között jó volt az összhang, a támadásaikat pedig eredményesen fejezték be (11. p.: 4-7). Az Európa Liga-résztvevő a félidő közepén utolérte őket, majd a felek a nagyszünetig fej-fej mellett haladtak. A fordulás után minden kezdődhetett elölről, de mert a szlovén bajnokság harmadik helyezettjének feszesebb lett a hátsó alakzata, négy gól lett a differencia (37. p.: 25-21). Mivel a mieink a rutinos és nagy energiákat mozgósított ellenfél kapuja előtt mind inkább elbizonytalanodtak, be kellett érniük a második hellyel (56. p.: 36-29).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában