Remekül játszottak, megérdemelten nyertek

2022.08.19. 21:01

Hét gólt lőtt a címvédőnek a Veszprém

Kőkemény összecsapáson fektette két vállra a címvédő Haladást az 1. FC Veszprém a futsal NB I második fordulójában, pénteken hazai pályán. A bakonyiak a meccs jelentős részében magasan felülmúlták riválisukat.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A címvédő Haladás volt a vendég az évad első veszprémi futsalmeccsén. A 2022/2023-as szezon egy héttel korábban kezdődött, a bakonyi csapat magabiztosan, 5-1-re nyert az újonc Nyíregyháza otthonában, a szombathelyiek ikszeltek (4-4) a Kecskeméttel. A nyáron megfiatalított házigazdánál továbbra sem léphetett pályára a csapatkapitány Tatai József, aki még az előző idényből „áthozott” eltiltását töltötte, valamint Boromisza Dániel, aki nem épült fel teljesen sérüléséből. A vendégeknél a keret tagja volt az a Rutai Balázs, aki idén a Veszprém mezét váltotta a Haladás szerelésére. A találkozó előtt Tatai kapta meg az előző idény gólkirályi címéért járó elismerést.

Lendületesen kezdett a Veszprém, amely már az 1. percben előnybe került. Everton szerzett labdát, ügyesen tálalt Kártik elé, aki középről betörve szépen lőtte el Gyimesi mellett a labdát, 1-0. A nyári szerzemény a nyitány után hazai pályán is eredményes volt. Dróthék mentek előre, de a házigazda rendkívül szervezett volt. Everton próbálkozásának állta útját Gyimesi. Négy perc kellett az első kapura lövéssel befejezett Haladás-akcióhoz, Spandler védte Dróth labdáját. Bátran, agresszívan játszott az 1. FCV, a vendégek nem tudtak mit kezdeni a nagyon összeszedett, koncentrált riválissal.

Everton „nézett bele” egy Dróth-bombába közelről, kiderült, hogy kemény feje van a brazilnak, aki hamar felállt a K.O.-nak tűnő löket után. A Veszprém továbbra is féken tartotta a Haladást, amely azonban egyre nagyobb erővel rohamozott. Dróth fejese szállt mellé, majd Spandlernek védenie. Nem sokkal később a frissen beállt Rutai okozott némi zavart a hazai kapu előtt. A 11. percben Everton volt ismét a főszereplő, a légiós erőszakosan labdát szerzett, elhúzott a bal oldalon, majd nemes egyszerűséggel kilőtte a bal alsót, 2-0. A brazil rendkívül hasznosan játszott, az ünneplés után néhány másodperccel már a saját gólvonaláról mentett.

 

A folytatásban a hazaiak szép megmozdulásokkal is szórakoztatták az egyre inkább hangulatba jövő közönséget: Kártik ollózott, Fridrich pedig bemutatott egy parádés átemelést. A szombathelyiek viszont megmutatták, hogy miért őket tartják a legjobb hazai futsalcsapatnak, szinte a semmiből szépítettek. A 13. percben Dróth előtt adódott terület és a klasszis ezt ki is használta, Spandler mellett a hálóba bombázott, 2-1. Hősiesen védekezett a Veszprém, egyre nőtt a vendégek nyomása. A 17. percben egyenlített a Haladás, egy szöglet után Rutai kapásból lőtt, a labda Spandler lábai között talált utat a kapuba. A center betalált volt együttese ellen, 2-2. Kemény félidőt vívtak a felek, a játékrész elején a hazaiak egyértelműen a címvédő fölé nőttek, két villanás azonban visszahozta a vasiakat a meccsbe. Fordulás után Diniz találta el a kapufát, a másik oldalon Kártik szabadrúgása után rezgett a keresztléc. A 23. percben Fridrich csapott le egy vendéghibára, kapura tört és a jobb alsóba lőtt, 3-2. Ismét a hazaiaknál volt az előny. Nem sokkal később jött még egy hazai kapufa, az 1. FCV úgy játszott, mint a meccs elején.

Folytatódott a kőkemény, test a test elleni küzdelem a forró csarnokban, rengeteget állt a játék, sokszor kellett padlót törölni. Tizenhárom perc volt még hátra, amikor a Haladás begyűjtötte ötödik faltját, a játék képe alapján a bakonyiak joggal reménykedhettek a három pontban. Pláne a 28. perc után, amikor Everton szép csellel csapta be Dinizt és a szombathelyiek kapujába bombázott, 4-2. Öt a négy elleni játékra váltott a Haladás, mégis a másik oldalon volt helyzet, Kártik lőtt kapufát egy lefordulás után. A 34. percben összejött a szépítés, a vendégek kijátszották a figurát Cassemiro közelről kotorta a hálóba a játékszert, 4-3. Hősiesen és jól védekezett a házigazda, három perccel a vége előtt ráadásul Dróthnál láttak kezezést a játékvezetők, ez volt hatodik vendégszabálytalanság a második játékrészben, jöhetett a 10 méteres büntetőt. A fiatal Molnár Raul próbálkozott és higgadtan a jobb alsóba lőtt, 37. perc: 5-3.

A középkezdés után nem sokkal Fridrich szerzett labdát, végigvitte és a kapuba lőtt, 38. perc: 6-3. A végére szétestek a vendégek, Fehér Zsolt tanítványai pedig ezt kegyetlenül kihasználták, a 40. percben Gavrilovics is eredményes volt, 7-3. Ilyen arányban is megérdemelten nyert a Veszprém, amely - nyári átalakulás ide, vagy oda - megmutatta, hogy idén is remek csapata van. 

1. FCV-Haladás 7-3 (2-2)

Veszprém, 500 néző. V.: Zimonyi, Czene-Joó, Urgyán. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Kártik, Everton, Gavrilovics. Csere: Molnár R., Dorogi, Soós, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Gerencsér, Koncsol, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Haladás: Gyimesi – Hajmási, Dróth, Dávid, Cassemiro. Csere: Homlok, Kovács M., Szalmás, Knizs, Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Rutai B. Edző: Juan Ramon Rodríguez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában