Nem jött össze az egyenlítés

2022.08.08. 08:00

Hiába szerzett vezetést a vendég Ajka, két tizenegyesgóllal kikapott

Vezetés után, két tizenegyesgóllal kapott ki az Ajka a labdarúgó NB II. második fordulójában vasárnap.

Marton Attila

A mosonmagyaróvári csapat hálójában a labda, 1-0-ra vezet az Ajka

Fotó: Kisalföld

A bajnokságot a másodosztályban újonc hazaiak egy Tiszakécske elleni szoros, 1-0-s vereséggel, míg az ajkaiak a Budafok elleni magabiztos (3-0) győzelemmel kezdték a múlt héten. A vasárnap délutáni mérkőzés elején mindkét kapusnak egy-egy alkalommal kellett közbeavatkoznia, majd a 11. percben az ajkaiak jártak közel a gólhoz, amikor Jagodics fejese után a kapufán csattant a labda. A kevés helyzetet hozó első félidő 32. percében Kenderes Zoltán szerzett vezetést némi szerencsével a vendégeknek: bal oldali beadására Szarka Ákos érkezett, megzavarva a hazaiak kapusát, a labda pedig a hálóban kötött ki. A második játékrészt hazai lövés vezette fel, majd a 63. percben egyenlítettek a hazaiak: az Illés buktatásáért megítélt 11-est értékesítette Végh Bence. Nem sokkal később közel állt a vezetés újbóli megszerzéséhez az Ajka, a csereként beállt Dragoner fejesét azonban a gólvonalról kifejelte a hazaiak védője. A kimaradt helyzetből alig ocsúdhattak fel a vendégek, amikor kezezés miatt újra 11-eshez jutottak a hazaiak. A büntetőt a 78. percben értékesítette Végh Bence, 2-1-re módosítva az eredményt. A vendégek próbálták megszerezni az egyenlítő gólt a hajrában, de csak szabadrúgás után veszélyeztették Heinrich kapuját, így pont nélkül távoztak Győr-Moson-Sopron megyéből.

Credobus Mosonmagyaróvár– FC Ajka 2-1 (0-1) Mosonmagyaróvár, 500 néző. V.: Kovács. Mosonmagyar­óvár: Heinrich – Gáncs, Czingráber, Debreceni, Deák, Nagy K. (Horváth K., 76.) – Tóth L. (Simita, 58.), Végh B. (Papp Sz., 83.), Sajbán M. (Illés D., a szünetben) – Szalka, Boros G. (Nagy Z., 58.). Vezetőedző: Varga László. Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics, Tar, Csemer – Tóth G. – Csizmadia (Gaál, 80.), Kenderes (Vogyicska, 71.), Sejben (Dragoner, 71.), Doncsecz (Berzsenyi, a szünetben) – Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.  Gólszerzők: Végh B. (63., 78., mindkettőt 11-esből) ill. Kenderes (32.). 

Címkék#foci#nbII

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában