Foci

2022.08.10. 15:12

Kiesett a kupából a Perutz FC

Nem sikerült jól az újjáalakulását követő első hivatalos tétmeccse a Pápai Perutz FC-nek. A pápaiak a MOL Magyar Kupa első fordulójában Balatonszepezden egy tizenegyesgóllal 1-0 arányban kikaptak és búcsúztak a további küzdelmektől.

Napló

A sárga mezes Perutz a megyei kupában javíthat

A kupa első fordulójában 128 csapat lépett pályára, az NB I-es és NB II-es csapatok a harmadik fordulóban csatlakoznak a mezőnyhöz. A Perutz ellenfele a Veszprém megyei másodosztály negyedik helyén végzett az előző szezonban, a pápaiak az Enying és a Répcelak után harmadik meccsüket játszották.

Az első félidőben bár mindkét kapu előtt adódott lehetőség, a kilátogatók nem láthattak gólt. A 76. percben Tihanyi kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, így a tópartiak büntetőhöz jutottak, melyet Szokolai értékesített. A 80. percben Ruzsás második sárga lapját követően tíz emberre fogyatkoztak a pápaiak, akik az utolsó tíz percben sem tudtak a kapuba találni, aminek vereség lett az eredménye.

Balatonszepezd – Perutz FC 1-0 (0-0) Gsz.: Szokolai

Balatonszepezd: Kasza – Horváth P., Zömbik, Lübkemann, Kovács (Berky 88.), Czipp, Balázs (Jakab 65.), Horváth A. (Humli 46.), Krómer (Mészáros 85.), Bujdosó, Szokolai. Perutz FC: Varga – Ruzsás, Erdősi, Cser (Tihanyi 69.), Rohály, Nagy K., Nagy B., Varga, Bolla (Rozman 64.), Katona, Pető (Bognár 64.).

Kun-Szabó Attila (a Perutz edzője): Egy nagyon szűk pályán végig fölényben futballoztunk, az ellenfél előrevágott labdákkal próbálkozott. Jelentős fizikai fölényben volt a hazai csapat, amit gyors játékkal próbáltunk ellensúlyozni. Sajnos a helyzeteink kimaradtak, a bekapott gól után még nagyobb nyomás alá helyeztük a hazai kaput, de tíz emberrel nem sikerült az egyenlítés.

A pápaiak augusztus 14-én a megyei kupasorozatban is bemutatkoznak, vasárnap 17:30-as kezdéssel Kolontáron lépnek pályára.

Címkék#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában