Váltás a lovakról a lóerőkre

2022.08.07. 20:00

Mindig új fejlesztéseket dolgoznak ki, ha kell, versenyautót épít a gyulafirátóti apa és fia

Kloó László és fia az elmúlt két évben egyre sikeresebben tekergeti a kormányt, öregbítve hazánk, benne Veszprém hírnevét.

Napló

Kloó László és fia, aki szintén László Fotó: archív

Sokan ismerhetik Kloó Lászlót Gyulafirátótról, hiszen egy évtizede még aktívan lovassportolt. A lótenyésztés, versenyeztetés, díjugratás, fogathajtás ismert és elismert szereplője volt, akit a szakértelmét kihasználva felkértek a lovaspályák kialakítására, építésére és a rendezvények vezetőbírói pozíciójára is. Az istállók mellett kialakított egy kis szerelőműhelyt, ahol a műszaki megoldások kapták a fő szerepet, így elkészült egy saját tervezésű lószállító autó is. 
Az idő múlásával a szeretett lovak kikoptak az istállókból, és az egy lóerőt több száz váltotta fel a műhelyében, így ma már saját építésű versenyautókat és szállító járműveket épít fiával. 
Az évek múltával a saját maguk által épített versenygépeket ki kellett valahol próbálni, amire kiváló lehetőség nyílt a környékbeli szlalomversenyeken. „Próbababa” híján saját maguk ültek az autók volánja mögé, és egyre jobban beilleszkedtek a szlalomversenyzők közé, megszerették őket a rivális pilóták. Autóik egyre gyorsabbak, egyre pontosabbak lettek, mindig kitaláltak valami új fejlesztést, vagy akár teljesen új versenyautót építettek, fejlesztik, amit csak lehet. 
Miután megmérették magukat az országos bajnokságokban, a hegyi felfutások irányába kacsingattak. Mivel Magyarországon ez a szakág mostanában nem mutat nagy aktivitást, kénytelenek voltak kipróbálni magukat a környező országok szerpentinjein. Az elmúlt két évben egyre sikeresebben tekergetik a kormányt, öregbítve hazánk, benne Veszprém hírnevét. Apa és fia igazi csodabogár. Mindenkinek segítenek, közvetlenek, kedvesek. Már Horvátországban is ismerik és tisztelik őket. Íme, egy beszámoló az elmúlt két külhoni versenyről: ,,Júniusban a horvátországi Skradinban rekordszámú magyar induló, kilenc versenyző állt rajthoz. Kovács Tamás előfutóként most először indult, Szász László gyémántsisakos versenyző sokadik versenyén. Makai György, Hernádi László, Kloó László, ifj. Kloó László, Tomcsányi Tamás, Szabó Tamás, Nyéki Kornél vettek még részt a futamon, amin jó kis verseny kerekedett. A végeredmény: Kloó László 1. hely, ifj Kloó László 3. hely, Szász László 1. hely, Szabó Tamás 3. hely, Hernádi László 1. hely, Nyéki Kornél 3. hely, Makai György 5. hely. 
Július elején a Sljeme nevű település közelében lévő hegyi pályán egy gyors és veszélyes, öt és fél kilométer hosszú pályára invitálták a versenyzőket. Hatvannyolcan indultak neki a hegynek, de csak hatvan versenyző ért célba. A magyar pilóták itt is csodásan szerepeltek: ifj Kloó László kategória 1. helyezett lett, Kloó László kategóriájában 2. helyezett, Kovács Tamás kategóriájában 1. helyezett, Müller János 4. helyezett, Hernádi László 2. helyezett lett.” 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában