Futsal

2022.08.16. 09:41

Ötöt gurítottak az újoncnak

Magabiztos sikerrel kezdte a szezont a veszprémi futsalcsapat, amely az első fordulóban az NB I egyik újoncának otthonában nyert.

Horváth Gábor

Everton már a második percben betalált a Nyíregyháza otthonában Fotó: Gazdag Mihály

Nyíregyháza–Veszprém 1-5 (0-3)

Nyíregyháza, 500 néző. V.: Újhelyi, Tamási, Balla. Nyíregyháza: Szabolcsi – Ladányi, Varga, Kovács G., Gyügyei. Csere: Kovács E., Kovács R., Lakatos L., Krajnyák, Petró, Hegyes, Lakatos P., Pataki, Bagdi. Edző: Lovas Norbert.

1. FC Veszprém: Spandler – Fridrich, Kártik, Everton, Gavrilovics. Csere: Koncsol, Dorogi, Bencsik, Gerencsér, Fellembek, Bartha, Molnár. Edző: Fehér Zsolt.

A nyíregyháziak az előző idényben másodikak lettek az NB II keleti csoportjában, és osztályozón – a TFSE csapatát két vállra fektetve – kivívták az élvonalbeli szereplést.

A Veszprém, mint ismeretes, lemaradt az éremről az NB I-ben, a negyedik helyen zárta a bajnokságot Fehér Zsolt alakulata, amely jelentősen átalakult a nyáron.

Komáromi Péter után távozott a brazil Serginho (Újpest), valamint két magyar válogatott játékos, Pál Patrik (Kecskemét) és Rutai Balázs (Haladás).

Összesen öten érkeztek a bakonyiakhoz, a legnagyobb erősítésnek egy-egy magyar és szerb válogatott tűnik. Leigazolták Kártik Zsombort Berettyóújfaluból, illetve a szerb nemzeti csapatot erősítő, korábban Kecskeméten szereplő Alekszandr Gavrilovicsot. Mellettük három fiatal csatlakozott a magyar futsalban hosszú évek óta meghatározó szerepet betöltő Veszprémhez: Gerencsér András (Haladás), Soós Benjamin (Sárvár) és Bartha Balázs (Csenger).

Az ötből négyen ott voltak a Nyíregyháza elleni meccsre nevezett keretben, nem volt viszont a csapatban a kapitány Tatai József, aki az előző évad utolsó mérkőzésén piros lapot és két találkozóra szóló eltiltást kapott. Mellette a sérüléséből még nem teljesen felépült Boromisza Dániel hiányzott.

Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, ám a gólt a Veszprém szerezte, Everton a második percben eredményes volt, 0-1.

Hiába erősített még jobban bele a Nyíregyháza, Dorogi növelni tudta az előnyt (12. perc: 0-2), majd a félidő végén Molnár Raul is feliratkozott a góllövők listájára (19. perc: 0-3).

Kidomborodott a vendégek nagyobb rutinja és ez a fordulás után is érződött. A 22. percben Kártik szerezte meg első veszprémi találatát, 0-4. A 35. percben Fellembek Zétény volt eredményes (0-5). A hazaiak a szépítésért hajtottak és ez össze is jött nekik, a 37. percben Kovács Erik szerezte a Nyíregyháza történetének első NB I-es gólját, 1-5.

Az első forduló további eredményei: Nyírbátor-Rubeola FC 4-1, Haladás-Kecskemét 4-4, Berettyóújfalu-Magyar Futsal Akadémia 4-1, ELTE-BEAC – Aramis 0-6, Újpest-DEAC 2-2.

Az 1. FC Veszprém pénteken hazai pályán szerepel, 18.30-as kezdéssel a címvédő Haladást fogadja.

Címkék#futsal#NB I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában