Foci

2022.08.09. 17:40

Új szakmai igazgató a VFC Utánpótlás SE-nél

Nagy Tamás lett a Veszprémi Focicentrum Utánpótlás SE (VFC USE) szakmai igazgatója, jelentette be Szabó Péter sportigazgató kedden. Az új szakember jól felkészült edzőkkel és gyerekekkel találkozott Veszprémben.

Balla Emőke

Nagy Tamás, új szakmai igazgató - VFC USE; Szabó Péter sportigazgató - VFC USE

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kényszerű döntést kellett hoznia a VFC-nek, hiszen Artner Tamás Győrbe távozott, a, Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója lett. Szabó Péter sportigazgató elmondta, bár hosszú távra terveztek vele, de megérti az indokait, mert a győri feladat nagyobb kihívás számára. Gyorsan kellett dönteni, Nagy Tamást választották, aki helyi kötődésű, Veszprémben született 1963-ban. Kaposvárról érkezett, megtalálták a közös hangot, sok mindenben hasonlóan gondolkodnak. Nincsenek szigorúan vett elvárások, a jó közös munka a legfontosabb. Együttműködéssel eredményes munkát végezhetnek.

Nagy Tamás türelmet, támogatást, bizalmat kért a veszprémiektől. Számára tizenöt éves korig az egyén fejlődése, az egyénre való fókuszálás a legfontosabb, a fiatalok 16, 17, 19 évesen, a felnőtt futball előkészítő iskolájában tudják átadni tudásukat a csapatnak, a csapatjátékot akkor kell fejleszteni. A fiataloknak szeretné biztosítani az utat a felnőtt csapatig. Mindenkinek vannak korlátai, azokat át kell törni, a gyerekeket meg kell tanítani arra, hogy ne maradjanak a komfortzónájukban.

Az új szakmai igazgató elmondta, nagyon szeret gyerekekkel dolgozni, jó látni a lelkesedésüket, fejlődésüket, ugyanakkor nem könnyű őket kezelni, hozzájuk alkalmazkodni. Bízik benne, hogy nem csorbítja a gyerekek egyéniségét, hanem példát ad számukra, ő is, edzőik is. A kiemelt tehetségekre oda kell figyelni, a gyerekeknek érezniük kell, hogy törődnek velük. Véleménye szerint a mai gyerekeknek sokkal nehezebb, mint neki volt annak idején, sokkal több hatás éri a fiúkat, lányokat – közösségi média, virtuális világ –, nagyok az elvárások az iskolában, nehéz az egyensúlyt megteremteni, hogy az iskola mellett legyen kedve a gyereknek edzésre jönni. Az elmúlt napokban mindenkit látott a pályán, jól felkészült edzőkkel és gyerekekkel találkozott Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában