Major találata döntött

2022.08.17. 19:32

VLS Veszprém: a véghajrában lett meg az újabb siker

Nehéz „szülés” volt, de negyedik bajnokiját is kapott gól nélkül nyerte meg a VLS Veszprém szerdán a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

VLS–Budaörs 1-0 (0-0)
Ajka, 200 néző. V.: Papp. Practical VLS Veszprém: Héninger - Gulyás, Major (Bakos, 92.), Végh T. (Lőrincz, 58.), Gálfi (Dobsa, 56.), Somogyi, Iszlai (Ulbert, a szünetben), Baldauf, Horváth H. (Molnár B., 56.), Krebsz, Zachán. Edző: Pető Tamás. Budaörs: Tóth G. - Tóth A., Vida, Ferkó, Váradi (Szamosi, 52.), Hoszpodár, Khiesz, Tóth B. (Csillag, 65.), Gula, Erdey (Katona, 73.), Soltész. Edző: Bekő Balázs.
Az idényt hibátlanul kezdő Veszprém az előző szezonban még NB II-es Budaörsöt fogadta ideiglenes otthonában, Ajkán a negyedik körben. A bakonyiak a tabella éléről várták az ütközetet, Somogyi Richárdék az első három körben kilenc pontot gyűjtöttek (a Balatonfüred, a Kaposvár és a ZTE II. volt a riválisuk), nyolcszor találtak a hálóba, és egyetlen gólt sem kaptak.
A Budaörs nem kezdett ilyen jól: a nyitányon rögtön kikapott a Kelen SC-től, a második körben megverte a Zsámbékot, ám legutóbb hazai pályán alulmaradt a Nagykanizsával szemben.
Nem sok eseményt hozott a meccs eleje, a felek kóstolgatták egymást, labdabirtoklásban sem mutatkozott lényeges különbség. Támadásban valamivel aktívabban játszott a VLS, a budaörsi védelem megzavarható volt, de összességében állta a sarat.
Több mint fél órát kellett várni az első veszélyesebb lehetőségre, a 32. percben Végh lövését blokkolták a kapu előtt a vendégvédők.
A folyatásban a budaörsiek eredményesen tördelték a játékot és szoros védekezésből igyekeztek gyors kontrákat vezetni.
A Veszprém nyomása meddő volt, a 41. percben Krebsz próbálkozott, a 16-os bal sarkából fölé lőtt.
A 44. percben Major-Horváth volt labda útja a bal oldalon, szépen játszották ki a védőket, utóbbi beadása üresen találta a hosszún Iszlait, akinek a fejese alig ment mellé.

Fordulás után, az 53. percben rövid idő alatt Héningernek kellett kettőt is védenie. Nem sokkal később Baldauf lőtt kapu mellé. Pető mester változtatott, igyekezett még nagyobb nyomást helyezni a VLS a riválisra, de budaörsi helyzet következett. A 66. percben a frissen beállt Csillag fejesénél védett nagyot vetődve Héninger.
A 79. percben Major előtt adódott üres terület, sikerült megforgatni a védőt, a lövést azonban Tóth G. a jobb kapufára tolta.
Akadt lehetősége a Budaörsnek is a hajrában, de a 89. percben a házigazda döntötte el a mérkőzést. Major Norbert vett át jól egy középreadást, védőjét és a kapust is becsapva lőtt közelről a hálóba, 1-0.
A ráadásban Major duplázhatott volna, labdát lopott a védőktől, de nagy helyzetben mellé lőtt.
Pető Tamás: - Szervezett ellenféllel találtuk szemben magunkat, nehéz volt megbontani a vendégek védelmét, miközben a kontrákra is oda kellett figyelni. Nem működött túl jól a játékunk, megszenvedtünk a sikerért, de egy ilyen három pont erőt kell, hogy adjon a folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában