Remek formában

2022.09.24. 07:00

A hibátlan Tatabánya érkezik a Telekom Veszprémhez

A Tatabányát látja vendégül idénybeli harmadik bajnokiján a kézilabda NB I-ben a Telekom Veszprém. Az összecsapást vasárnap 18 órától rendezik.

Horváth László

Lendületben a gárda (a képen Elísson)

Fotó: Pesthy Márton/Napló

E heti második meccsére készül a remek formában lévő Telekom Veszprém, amely a jól sikerült nyári felkészülést követően eredményesen kezdte a szezont. Momir Ilics fiai megnyerték a SEHA-liga négyes döntőjét, a Bajnokok Ligá­jában legyűrték a Paris SG és az FC Porto csapatát, az NB I-ben pedig a papírformának megfelelően simán fektették két vállra a Balatonfüredet és a Dabast. 

A bakonyiak lendületét jellemzi, hogy szerda este úgy arattak sikert a Porto ellen idegenben, hogy a hazaiaknak szemernyi esélyük sem volt a meglepetésre. 

Nyilván akadnak még hibák, de a védekezés és a támadás egyaránt rendkívül hatékonyan működik a Veszprémnél, amelynél ráadásul egy sor egyéni klasszisteljesítmény akad hétről hétre. 
A két kapus, Cupara és Corrales közül legalább az egyik eddig minden találkozón kiemelkedően védett, a védekezés nagyon koncentrált, támadásban pedig Lauge, Nenadics, Jahja vagy éppen Pesmalbek hatástalanítása okoz rendre megoldhatatlan feladatot az ellenfeleknek. 

Ami a következő riválist illeti, a nyáron alaposan megerősített Mol Tatabánya KC jól rajtolt, mind a három bajnokiját megnyerte, a Budai Farkasok megverése után két vállra fektette a Ferencvárost és a Csurgót. Tombor Csaba legénysége idén egyfrontos harcot vív, nemzetközi szereplés híján csak a hazai küzdelemre koncentrál. 

A tatabányaiak frissek lesznek, lendületben vannak, így akár idegenben is megnehezíthetik a Telekom Veszprém dolgát, bár semmi jel nem utal arra, hogy a bakonyi együttes koncentrációja hiányt szenved vasárnap. 

Ha pedig Nenadicsék odafigyelnek, még a szoros meccs is bravúr lesz a vendégektől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában