Iskolajátékkal ütötték ki az Újpestet

2022.09.08. 20:28

A Veszprém negyedik meccsén is nyert, nem is akárhogy

Mint macska az egérrel, úgy játszott a Veszprém az Újpesttel a futsal NB I-ben csütörtökön. A hazaiak már a meccs elején „elkapták”, majd gyorsan „fel is falták” ellenfelüket.

Horváth Gábor

Az újpestiek a meccs jelentős részében csak nyomozták a labdát Fotó: Nagy Lajos/Napló

1. FCV-Újpest 7-0 (3-0)

Veszprém, 600 néző. V.: Vas, Kubicsek, Horváth. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Bencsik Á., Gerencsér. Csere: Soós, Fridrich, Molnár R., Kártik, Everton, Ábrahám, Gavrilovics, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Újepsti FC: Zsolnai- Lucas, Szeghy, Horváth B., Sergio. Csere: Vámosi, Kinics, Klacsák, Dunai, Suscsák, Horváth B., Östör, Lipl, Harnisch. Edző: Németh Péter.

A szezont remekül, három sikerrel kezdő veszprémiek az egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel álló Újpestet fogadták. A vendégeket a bakonyiak egykori játékosa Németh Péter irányította, a kezdőcsapatban azzal a Sergioval, aki az előző idényben még Fehér Zsolt csapatát erősítette.

Az Újpest kapta el jobban a rajtot, de nagy lehetőségek nem adódtak, és ez a lendület nem is tartott sokáig. Szabálytalanságok tördelték a játékot, majd a Veszprém megszerezte a vezetést. Nagyot hibáztak a vendégek, Gelencsér csapott le a labdára, amelyet egyedül vihetett kapura, Zsolnai mellett a jobb kapufa mellé bombázott, 7. perc: 1-0.

Lélektani fölénybe került az 1. FCV és ez egyre csak nőtt, nagy különbség volt játékban a felek között. Az Újpest nem találta a ritmust. A 11. percben Zsolnai nagyot mentett, nem sokkal később azonban nem tudott védeni.

Kártik harcolt meg a labdáért, majd középről, estében lőtt a kapus lábai között a hálóba, 12. perc: 2-0.

Spandler hárította Sergio löketét, ez volt a ritka újpesti helyzetek egyike.

A Veszprém kőkeményen lecsapott a hibákra, amelyekből továbbra is bőven akadt a fővárosiaknál.

A 14. percben Everton és Tatai vihette kettő az egyben a labdát a kapura, a brazil passzát a csapatkapitány váltotta gólra, 3-0.

Hiába kért időt Németh Péter, a tanácskozás után szinte azonnal meglett a negyedik bakonyi találat.

Újabb labdaszerzés és 2-1-es szituáció végén Gerencsér volt az ítélet végrehajtó, 4-0.

A Veszprém leforrázta az Újpestet, amely a félidő hátralévő részében próbált magához térni és többet birtokolni labdát. Annyit sikerült elérniük a lila-fehéreknek, hogy nem nőtt tovább az olló a két együttes között.

A vendégeknél mindenki nagyon gyenge teljesítményt nyújtott - még a rutinos játékosok is betliztek - az első játékrészben, nagy kérdés volt, hogy Németh Péternek sikerült-e lelket/erőt öntenie tanítványaiba. A Veszprém azt az arcát mutatta, amelyet az első három fordulóban láthattunk, gyorsan, pontosan, a hibákra lecsapva futsalozott.

A második félidő elején meddő volt az újpesti támadójáték, nyugodtan, szervezetten játszott az 1. FCV. Öt a négy elleni játékra váltottak a vendégek, hiába, így sem volt esélyük.

A 25. percben Fridrich gyorsított fel, nem tudták megállítani, a Tataitól visszakapott labdát a hálóba vágta, 5-0.

A maradék kedve és önbizalma is elment az Újpestnek, míg a hazaiaknál még a fiatalok is nagy lelkesedéssel és önbizalommal játszottak.

A 31. percben Tatai szabadrúgása után Molnár Raul távoli ballábas bombája is utat talált a kapuba, 6-0.

Továbbra is remekül teljesített a Veszprém, a kapu előtt azonban csökkent a koncentráció, több lehetőség is kimaradt.

Egy gól azonban még benne volt a házigazdában, a 39. percben Gavrilovics állította be a végeredményt, 7-0.

Szinte tökéletes játékot nyújtott az1. FCV amely valószínűleg akkor is simán nyert volna, az Újpest sokkal jobb napot fog ki.

Címkék#Újpest#VFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában