Győzelemre hangolva

2022.09.21. 07:12

Bíznak a sikeres bemutatkozásban a veszprémi kosarasok

Még nincs százszázalékos állapotban a Veszprémi Kosárlabda Klub, így az utolsó pillanatban is azért fáradoznak, hogy egy mindenkire veszélyes csapatuk legyen. A holt idényben becsülettel dolgozott gárda ezzel együtt szeptember 24-én (szombat, 18 óra), az NB I piros csoportjának nyitányán, a MAFC elleni derbin már a hívei kedvében járna.

Király Ferenc

Forrás: Veszprémi Kosárlabda Klub

A másodosztályban legutóbb nyolcadik helyen végzett, a tavaszi játékoskeretéhez képest alaposan kicserélődött együttes az új vezetőedző, Naményi Márk irányításával héthetes felkészülésen és két tesztmérkőzésen van túl. 
– A hozzánk visszatért játékosok és az újonnan igazoltak immáron egyre jobban működnek együtt a „régiekkel”, de még nem értünk a folyamatok végére. Néhány hétnyi közös munkára még szükségünk lenne, hogy a gépezetben minden és mindenki a helyére kerüljön. Az erőgyűjtés során sokat dolgoztunk, fizikálisan rendben is vagyunk, ám taktikailag nem tartunk ott, ahol szeretném: a csapatjátékunkat még lehetne csiszolni. Az elvégzett munka ugyanakkor elégedettséggel tölt el, a jó szellemű műhelyünk lassan csapatként funkcionál – húzta alá a tréner.
Naményi Márk elárulta: szeretnének minden találkozón előrelépni, úgy reményeik szerint az eredmények is jönnek majd. A fiatal átlagéletkorú keretükből egy egységes közösséget igyekeztek formálni, amely a pályán egy harcos és hajtós társaságot mutat. 
– Mindent megteszünk majd a sikeres szereplésünk érdekében, hogy a tizennégy egyletet tömörítő blokkunk alapszakaszát az első nyolc hely egyikén zárjuk. Próbálunk a fiatalságunkból előnyt kovácsolni, az ellenfeleknél gyorsabb tempót diktálni. Bizakodunk, hogy jól sikerül a bemutatkozásunk, ami nem lesz könnyű, ettől függetlenül a győzelem a célunk – jegyezte meg a tréner, aki elvárja az övéitől, hogy hétvégén a Vetési gimnázium tornatermében a maximumot adják ki magukból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!