Labdarúgó NB II.

2022.09.04. 19:11

Először kapott ki hazai pályán ebben az idényben az FC Ajka

Két azonos mérleggel álló, egyaránt 10 pontos csapat találkozott vasárnap késő délután Ajkán.

Horváth Gábor

Babati Benjamin találata pontokat a vendégeknek

Fotó: Penovác Károly/Napló

Tempósan kezdődött az összecsapás, a meccs elején Babati lőtt az oldalhálóba, majd Vogyicska nem sokkal helyezett a másik kapu mellé. Horváth Dánielnek kellett hárítania egy távoli lövést a 13. percben, Toma labdája a bal alsó sarokba tartott, az ajkai kapus vetődve védett. Egy időre ott maradt az ajkai 16-os előterében az ETO, ám nem sokkal később a másik oldalon is akadt helyzet, Vogyicska bal oldali bedaása után Gaál alig fejelt mellé. A gyors győriek többször is zavarba hozták a hazai védelmet, viszont mindkét oldalon sok volt a pontatlanság a támadójátékban. Az első félidő második fele elég eseménytelenül telt, a riválisok nem hagyták kibontakozni a másikat, fegyelmezetten játszottak hátul.

Fordulás után csak néhány másodperc kellett az ETO-gólhoz. Az Ajka kezdett, de a labda gyorsan a győriekhez került. Babati csapott le egy hosszú indításra, a hazaiak két belső védője nem tudta feltartóztatni/utolérni a villámgyors csatárt, aki nyolc méterről a bal alsóba lőtt, 46. perc: 0-1.

A 49. percben egy szöglet után Babati lőtt 26 méterről, a labda - amelybe Horváth kapus is beleért - a jobb kapufán csattant. Meddő volt az ajkai nyomás a folytatásban, a győriek a magas labdákkal is megbirkóztak.

A 78. percben Tar taposta meg hátulról Borsost, a játékvezető piros lapot mutatott fel az ajkai védőnek. A sértett nem viselkedett túl okosan, mert a kiállítást követően indulatosan meglökte Tart, amiért ő is megkapta a pirosat. Volt egy kis kakaskodás a pályán, eltelt néhány perc, mire lecsillapodtak a játékosok.

Nem volt elég gördülékeny az Ajka játéka, a hazaiak nem tudtak helyzeteket kialakítani. A ráadásban Kovács István talált kis híján a hálóba, Horváth mentett szögletre a közeli próbálkozásnál. Vendég lehetőségek után az utolsó perceket megnyomta az Ajka, amely kapuja elé szegezte a Győrt, de nem tudottt egyenlíteni.

FC Ajka–ETO 0-1 (0-0)

Ajka, 2200 néző. V.: Sipos. FC Ajka: Horváth D. - Kovács N., Jagodics, Tar, Szűcs K. - Tóth G., Kenderes (Tajthy T., 56.), Sejben (Dragóner, 56.), Vogyicska (Görgényi, 66.), Doncsecz (Berzsenyi, 56.) - Gaál B. Edző: Kis Károly. ETO FC Győr: Fadgyas - Fodor F., Csinger, Csonka B. - Kiss Balázs, Toma, Kiss M. (Kovács I., 88.), Bencze M. (Kiss Bence, 36.), Benczenleitner - Babati (Borsos, 59.), Óvári (Vitális, 59., helyette Papp M., 88.). Edző: Tímár Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában