Nemzetközi porondon debütál a csapat

2022.09.26. 20:00

Európa-liga: a bakonyiak szeretnék megnehezíteni francia riválisuk dolgát a párharcban

A Fejér-B.Á.L. Veszprém kézilabdázói – amennyire csak tudják – megnehezítenék a Chambery Savoie Handball dolgát az Európa-liga-párharc szeptember 27-én (kedd, 20.45 óra) tartandó első, franciaországi mérkőzésén.

Király Ferenc

Konkoly Csaba bízik benne, hogy a jövő heti visszavágónak is lesz sportértéke

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Telekom Veszprém mellett egy másik gárdát is delegál a királynék városa az európai színtérre, Hári Leventéék tavasszal a Magyar Kupa-ezüst­érmükkel szereztek jogot az EL-ben való indulásukra. 

– Régi álmom volt, hogy a csapatom egyszer nemzetközi kupatalálkozót vív, s megtapasztalja, hogy ott milyen is a hangulat. Az a célunk, hogy minél jobban megnehezítsük az ellenfelünk továbbjutását – közölte Éles József klubtulajdonos. 

Ennél tovább ment Danyi Gábor szakmai igazgató, mikor azt mondta: szeretnének helytállni vagy akár pontot is szerezni a patinás francia csapat ellen. 

A gallok többszörös BL-résztvevők, ami azt vetíti előre, hogy az oda-visszavágós párharcnak, így a csoportkörbe jutásnak nem a veszprémiek az esélyesei. Horvát, bosnyák, spanyol, grúz, szlovén és brazil légiósuk is van. Hazájuk bajnokságában eddig két győzelmük és egy vereségük van. 

Az EL-ben már túl vannak egy fordulón, előzőleg a román CSM Constantánál bizonyultak jobbnak. 

– A világ élvonalába tartozó francia pontvadászatból kaptunk riválist, s ellenük megtiszteltetés lesz játszani. A napokban igyekeztünk tisztességesen felkészülni belőlük. Hétvégén a fürediek ellen próbáltunk ügyelni arra, hogy a játékunk az első félidő elején is menjen, ezen tervünk nem vált valóra, azonban lelkileg ismét erősnek bizonyultunk, hiszen a zajló kiírásban nem először jöttünk vissza a mérkőzésbe. Akadtak periódusaink, amikre büszkék lehetünk, tetszett a produkciónk dinamikája, s ezúttal nem követtünk el annyi technikai hibát. A Chamberyről kevés az információnk. A keretük roppant bő, remélem, hogy a fiúknak élmény lesz ellenük játszani. Kedden olyan derbit szeretnénk „lehozni”, amin nem dőlnek el a lényegi kérdések, vagyis hogy a visszavágónak lesz sportértéke, s arra minél többen látogatnak ki a Veszprém Arénába – nyilatkozta a Naplónak Konkoly Csaba, a veszprémiek vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában