Megyei rangadó

2022.09.24. 20:37

Megvan a fürediek első győzelme

A Balatonfüredi KSE sikerével zárult a szomszédvári rangadó, de mint arra előzetesen számítani lehetett, nehezen múlták felül a Fejér-B.Á.L. Veszprémet.

Király Ferenc

Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonfüredi KSE–Fejér-B.Á.L. Veszprém 33-27 (16-14)
Balatonfüred, 300 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.
Balatonfüred: ANDÓ – Hornyák 3, Malinovic 2, SZÖLLŐSI 10 (4), Vajda 1, NÉMETH B. 4, BÓKA 9. Csere: Tóth M. (kapus), Sretenovic, Szmetán M. 1, Kemény 2, Dénes 1, Gostovic, Varga M., Brandt, Határ. Edző: György László.
Veszprém: Balogh – Szmetán P. 2, PULAY 7, Bugyáki 3, Machac 1, Éles 4 (3), Hári. Csere: Podoba (kapus), Vetési, Szrnka 1, Kristóf 2, STRANIGG 6, Molnár B. 1, Preszter, Fercsik, Szatmári. Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.
Noha a kezdés előtt a tópartiak álltak hátrébb a tabellán, a zajló kézilabda NB I-ben az első győzelmükre készültek. Ennek megfelelően villámrajtot vettek, s Konkoly edző már az 5. percben időt kért (5-0). A fejtágítója után az övéi magukhoz tértek, de a Szöllősi vezette hazaiak megint lábra kaptak: tetszetősen támadtak, magabiztosan tartották az előnyüket (11-5). A veszprémiek szellősen védekeztek, így a helyzeteit jól kihasználó BKSE uralta a párharcot (14-8). Nem volt különösebb előjele, ám a nagy szünetig nagyot alakítottak a vendégek, a tavaszi bronzérmes figyelmetlenségeit kihasználva szorossá tették a találkozót.
A fordulás után egy gólra is feljöttek a bakonyiak, György mester a kispadnál törhette a fejét, hogy mit találjon ki, mert a tanítványai kisebb hullámvölgybe kerültek (17-16). A hazaiak aligha örültek annak, hogy a derbi izgalmas lett, a többgólos hátrányaikat folyton ledolgozó Straniggéknak eszük ágában sem volt feladni a csatát (23-21). Hét perccel a vége előtt még csak kettővel mentek a fürediek (28-26), ám a hajrában pontosabban használták ki a lehetőségeiket a vetélytársukkal szemben, akik az összecsapás egészén az eredmény után futottak.

György László: Jól kezdtünk, de a 20. perc táján törés állt be a játékunkba. A második félidő mindkét csapat számára nyílt lett, a hajrában viszont több jó megoldásunk is volt.
Konkoly Csaba: A végjáték alapján megérdemelt a fürediek diadala, ám mi is emelt fővel jöhettünk le a pályáról, hiszen a rossz kezdésünk után elöl és hátul is láttam biztató jeleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában