Gólzápor a Veszprém Arénában

2022.09.25. 20:35

Remekül kezdett, de kifulladt a Tatabánya

Negyvenkét gólig jutott a bátran és jól kezdő, a meccs végére viszont széteső Tatabánya ellen a Telekom Veszprém vasárnap a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A Tatabánya igyekezett megrángatni az oroszlán bajuszát

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém-Tatabánya 42-32 (22-19)
Veszprém Aréna, 2500 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Telekom Veszprém: Corrales – Vajlupov, J. OMAR 4 (1), Sipos, NILSSON 5, EL-DERA 6, Nenadics. Csere: CUPARA (kapus), ELÍSSON 10 (3), Pesmalbek 2, Ligetvári, LAUGE 8, Mahé 2, Ilic Z. 2, Gasper Marguc 1, Lukács P. 2 (1). Edző: Momir Ilics. MOL Tatabánya: Nagy B. - P. RODRÍGUEZ 8, Ancsin 3, PERIC 4 (3), Topic 3, GYŐRI M. 6, Pergel. Csere: Székely (kapus), Vilovski 2, Bodor 1, Maras 3, Edwards 1, Ubornyák 1, Obradovics. Edző: Tombor Csaba.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3.
Lendületesen és pontosan kezdett a Tatabánya, Pedro Rodríguez duplája után Nilsson szépített, de hamarosan 1-4 állt az eredményjelzőn. A vendégek meglepték a hazaiakat, Ilics mestert pedig az lepte meg, hogy mennyire álmosan kézilabdázik csapata, 2-6-os állásnál időt kért és pályára küldte Mahét, Laugét és Ilics Zorant. Pedro szerzett újabb találatot, így ötre nőtt a különbség (2-7), a másik oldalon Nilsson volt eredményes. Kezdett éledezni a Telekom, azonban a Tatabánya továbbra is változatosan támadott, taktikusan játszott.
Vilovski talált be korábbi együttesének, 15. perc: 8-13. Pesmalbeket ugyanakkor nem tudták tartani a vendégek, a szerb beállós rengeteg gondot okozott a Bányász-játékosoknak, és nagy szerepe volt abban, hogy a Telekom fokozatosan ledolgozta hátrányát.
A 20. percben egyenlítettek a bakonyiak, Lauge volt eredményes, a csapat kihasználta a tatabányai hibákat, amelyekből egyre több akadt.
Tombor Csaba időkéréssel igyekezett erőt adni tanítványainak, akik a következő percekben még tartották a lépést (17-17), a félidő hajrájában viszont sikerrel lépett meg a Veszprém, 22-19.

A második játékrészt 4-0-s rohanással kezdte a házigazda, a vendégek a 36. percben találtak be először, ekkor 26-20-at mutatott az eredményjelző. Győri Mátyáséknak viszont erőt adott a hullámvölgy megtörése, lendületbe jött a Tatabánya, amely egygólosra csökkentette hátrányát, 41. perc: 27-26.
Innen ismét a Telekom vette át az irányítást, Laugéék egyre kisebb ellenállással találkoztak a vendégek kapuja előtt, 48. perc: 33-28. Sorban jöttek a hazai találatok, a tatabányaiak játéka szétesett, főképp védekezésben, elöl pedig a formába lendülő Cupara keserítette tovább Ancsinékat. Tízre nőtt az előny, és ez a különbség megmaradt a végére is.
A több ideges pillanatot hozó összecsapás kakaskodással ért véget, Topic és Nenadics volt a főszereplő, úgy kellett lefogni a nézeteltérésnél a feleket.
A Veszprém szerdán ismét pályára lép, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Bukarest lesz a vendége.
Momir Ilics: – A legfontosabb az, hogy nyertünk, hiszen nehéz sorozatban vagyunk, nem sokat tudtunk készülni erre a találkozóra. Összességében jó meccset játszottunk a Tatabányával. Idegesen, kapkodva kezdtünk, aztán fokozatosan magunkra találtunk, de a második félidőben is volt egy hullámvölgyünk. Szerdán újabb feladat vár ránk a Bajnokok Ligájában.
Tombor Csaba: – Nem gondoltam, hogy ilyen nagyarányú vereséget szenvedünk, hiszen 45 percig jól tartottuk magunkat. A Veszprém megmutatta, hogy magasabb szinten játszik, nálunk komolyabb riválisokon is át tud gázolni. Mi még az út elején vagyunk, de az irány az jó, próbáljuk felvenni a topcsapatok ritmusát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában