A Honvédot szeretné a füredi edző

2022.09.17. 17:06

Továbbjutott a Balatonfüred a kupában

A labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában szombaton hazai környezetben lépett pályára a Balatonfüredi FC és magabiztosan, 3-0-ra győzte le a Komáromot és jutott a következő körbe.

Juhász-Léhi István

Az elmúlt napok esőzése ellenére kiválóan előkészített pályán, borús őszi időben vágtak neki a csapatok a legutóbbi bajnoki meccs visszavágójának is tekinthető kupameccsnek. A hazaiaknak volt törlesztenivalójuk, hiszen szerencsétlen körülmények között maradtak alul legutóbb 2-1-re. A Füred azonnal támadóan lépett fel, több ígéretes helyzetet is kialakítottak a komáromi kapu előtt, ám, hogy nem esett gól, ahhoz Belányi kapus bravúrjai is szükség volt. Majd jött a 17. perc, amikor is Eszlátyi szöglete után Lasz 3 méterről a bal felső sarokba bólintott, 1-0. 

A szünet nem sokkal azonnal növelte előnyét a hazai csapat: a 49. percben középen indult Imre, aki Farkassal kényszerítőzött, majd betört a vendégek 16-osára és a kimozduló kapus mellett, 12 méterről a jobb alsó sarokba gurított (2-0). A végeredményt aztán Bene, a 78. percben állította be (3-0), így a múlt vasárnapi bajnoki vereségért némi gyógyírt jelenthet a BFC számára a kupasiker. Borgulya István, a csapat szakvezetője a mérkőzés után a Naplónak elmondta, hogy magabiztos győzelmet arattak, az első perctől kezdve uralták a találkozót. Szerinte az egyik legjobb 90 percük volt az eddigi szezonban a találkozó, megérdemelten jutottak a következő körbe, a legjobb 32 csapat közé. És, hogy kit szeretne Borgulya István a 4. fordulóban? Elárulta: a Budapest Honvédot. "Jó lenne a pálya mellől átérezni a Honvéd tábor szurkolását" - fogalmazott az edző, aki szép emlékeket őrizhet a játékosként Kispesten eltöltött időszakról.

A labdarúgó Magyar Kupa következő fordulójának sorsolására hétfőn kerül sor.

Balatonfüredi FC - Komáromi VSE 3-0 (1-0)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Gál. Balatonfüredi FC: Erdélyi - Farkas D., Eszlátyi (Szabó G., 71.), Imre I. (Csikós, 71.), Szalai, Róth (Horváth B., 75.), Lasz, Burucz, Szabó B. (Csernyicki, 82.), Tóth G., Bene (Farkas B., 82.). Edző: Borgulya István. Komáromi VSE: Belányi - Nagy T., Tóth Gy. (Tóth P., 52.), Simigla (Vincze, 52.), Köles, Szecsődi, Nagy L. (Milos B., 61.), Schiller, Peszmeg (Gelencsér, 61.), Katona, Nagy Z. (Imrek, 80.). Edző: Nagy Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában