Bajnokság

2022.09.21. 14:28

Visszalépett a kosár- és kézicsapat is Pápán

A Pápai Perutz FC az NB III-ból való visszalépését követően az NB I/B-ben szereplő Pápai Kosárlabda Club is bejelentette, hogy három osztállyal lejjebb indul idén. Az elmúlt évben a megyei kézilabda-pontvadászatban negyedik helyen végzett Bakonyerdő Pápa pedig nem adta le nevezését.

Napló

A pápai kézilabda-csapatra egyéves kihagyás vár

Hernádi Tamás, a Pápai Kosárlabda Club elnöke a megnövekedett rezsiköltségekkel magyarázta visszalépésüket.

– A két bajnokság közötti időszakban folyamatosan elemeztük a helyzetünket és végül arra jutottunk, hogy az NB I-es csapatot nem nevezzük, és a megyei porondon folytatjuk. Nem volt más lehetőségünk, mint ezt a döntést meghozni, hiszen úgy látjuk, a pápai kosárlabdázásnak csak így lehet jövője. Az U20-as és U18-as csapat játékosai alkotják majd a megyei keretet, korábbi edzőnk, Vajda Balázs családi és munkahelyi elfoglaltság miatt távozik az edzői székből, utódját keressük – mondta a PKC elnöke.

A Bakonyerdő Pápa kézilabdacsapata tavaly sokáig harcban állt a dobogóért a megyei pontvadászatban, végül ugyan lecsúszott a harmadik helyről, de Kapcsándi Zsolt játékos-edző így is sikeresnek értékelte a szezont, jó volt a hangulat a csapaton belül és sok néző volt kíváncsi a bajnokikra. Ehhez képest meglepetés volt a feloszlás híre.

– Valóban, nem adtuk le nevezésünket a 2022/2023-as megyei pontvadászatra – mondta Kapcsándi Zsolt. – Sajnos nagyon leszűkült a keretünk, fiatal, 17-18 éves játékosainkra nem számíthatok a jövőben, elmondásuk szerint más dolgokra fókuszálnak és saját bevallásuk szerint nem képesek heti két edzésen és a hétvégi bajnokin részt venni. Sajnálom, hogy így alakult, bízom benne, hogy jövő nyáron újra összeállunk és ismét elindulunk a bajnokságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!