A Paksi FC-t fogadja a Füred

2022.10.18. 22:31

A legjobb tizenhat közé jutás a tét a labdarúgó Magyar Kupában

Élvonalbeli riválist lát vendégül az NB III-as Balatonfüredi FC szerdán a labdarúgó Magyar Kupában.

Horváth Gábor

Előző két bajnokiján veretlen maradt a BFC

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A negyedik forduló következik a labdarúgó Magyar Kupában, még 32 csapat van versenyben a sorozatban. A mezőnyben két Veszprém megyei együttes akad. Tegnap beszámoltunk róla, hogy az NB II-es FC Ajka az NB I-es Újpesti FC-t fogadja (ma: 17.00), és a Balatonfüredi FC is élvonalbeli riválissal találkozik, a Paksi FC lesz az ellenfele. 

Az NB III-as Balaton-partiak ma 13.30-as kezdettel fogadják az atomvárosiakat. 

A Paksi FC jelenleg a hatodik helyen áll a 12 csapatos NB I-ben, a Waltner Róbert vezette gárda az előző két bajnoki fordulóban alulmaradt, előbb a Puskás Akadémiával, majd a Zalaegerszeggel szemben volt kénytelen kapitulálni. Előbbi meccs 1-3-as, utóbbi, a zalai megyeszékhelyen 3-0-s végeredményt hozott. A pak­siak a Magyar Kupa előző körében az NB II-es Pécs csapatát búcsúztatták, méghozzá egy 1-0-s idegenbeli sikerrel. 

A Balatonfüredi FC a Komárom ellen nyert hazai környezetben 3-0-ra, előtte a Tatabányát ejtette ki vendégként (0-1). Borgulya István alakulata a 15. pozíciót foglalja el az NB III Nyugati csoportjának tabelláján, teljesítménye mondhatni hullámzó, hiszen a szép eredmények mellett fájó vereségek is akadnak. Az előző két kört tekintve pozitív a kép, hiszen veretlen maradt az együttes. 

A legutóbb, múlt vasárnap a Budaörs vendégeként lépett pályára a BFC, amely hátrányba került, majd egy 94. percben szerzett góllal döntetlenre mentette a bajnoki összecsapást. 
Érdekesség, hogy a Balatonfüredi FC és a Paksi FC öt évvel ezelőtt találkozott már egymással a Magyar Kupában, akkor egy sima meccsen, 7-0-s sikerrel jutottak tovább a legjobb 32 közé Tolna megyeiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában