A papírformának megfelelően

2022.10.29. 19:52

A Telekom megtisztelte a riválisát azzal, hogy teljes erőbedobással játszott

Nem történt csoda a helyi kézilabda-rangadón, a Telekom megtisztelte a riválisát azzal, hogy teljes erőbedobással játszott, s végül fölényesen győzte le a – sorsolás folytán pályaválasztó – Fejér-B.Á.L.-t.

Király Ferenc

Forrás: handballveszprem.hu

Fotó: Peka Roland

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Telekom Veszprém 27-48 (11-22)

Veszprém, 800 néző. Vezette: Kovács, Mándli.

Fejér-B.Á.L.: Podoba – Szmetán P., Pulay 3, SZRNKA 4, Bugyáki 1, VETÉSI 6, Hári. Csere: Miklós (kapus), Éles B. 4 (2), Molnár, Szatmári 2, Preszter 2, Fercsik 2, Szucsik 1, Éles Zs. 2, Csizmadia. Edző: Konkoly Csaba.

Telekom: CUPARA – MARGUC 7 (1), Yahia, Elderaa 1, Nilsson 4, Nenadic 1, Strlek 3. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári 2, Pechmalbec 2, SIPOS 5, Lukács 3, ILIC Z. 6, ELÍSSON 6 (1), VAILUPAU 8. Edző: Momir Ilic.

Kiállítások: 0, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

Ahogy arra számítani lehetett, a BL-ben érdekelt „vendégek” ragadták magukhoz a kezdeményezést (1-5), majd az újabb góljuk után, a hatodik percben Konkoly-edző kikérte az első idejét. A tanítványai az eligazítás után is vétettek technikai hibákat és adtak el labdákat, így Nilssonék roboghattak a saját tempójukban (3-10). A folytatásban már felváltva estek a találatok, mintha Vetésiék állítottak volna az irányzékon, igaz, a sportszerű mérkőzés favoritja kis időre visszavett az iramból (9-14). Ám a lassításuk csak néhány percig tartott, mert ismét ráléptek a gázpedálra, és tíz gól lett a feleket elválasztó különbség (9-19). Ebben oroszlánrésze volt az első félidőben parádézó Cuparának.

Vailupau villanásai vezették fel a második játékrészt, a harcos és roppant fiatal sportolókat bevetett Fejér-B.Á.L. mégis visszajött tízre (14-24). A találkozó ezen periódusa lüktetett, mert hol az egyik gárda lőtt három gólt, amire az ellenfél ennyivel felelt (18-28). Konkoly-edző tartalékos csapata a 40. percig bírta szuflával, a hátralévő időben a más súlycsoportban lévő Siposék ugyanis más dimenzióban iparkodtak: folyamatosan növelték az előnyüket. Megállíthatatlanul meneteltek, előbb tizenöt (20-35), majd húsz gól lett a differencia (22-42), ami igazolta, hogy az együttesek – a nemzetközi színtereken – más ligában viaskodnak.

Konkoly Csaba: A sérültjeink miatt nehéz helyzetben vagyunk, így a Telekom sikeréhez nem férhetett kétség. A csapatommal elégedett vagyok, amit elterveztünk, azt nagyvonalakban megvalósítottuk.

Momir Ilic: Végig komolyan vettük a párharcot, védekezésben és támadásban egyaránt. Én is elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, miként a fiataljaink mai produkciójával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában