Labdarúgás

2022.10.07. 14:22

Az Ajka a Tiszakécskét fogadja az NBII-ben

Az FC Ajka csapata az azonos pontszámmal rendelkező Tiszakécskei LC-t fogadja a labdarúgó NB II tizenegyedik fordulójában, a városi sportcentrumban vasárnap 17 órától. 

Balogh Dávid

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Veszprém megyei együttes a 9., míg a kécskeiek a 11. helyről várhatják a találkozót. A két csapat nem vette sikerrel a legutóbbi, hétközi fordulót. Az ajkaiak szerdán Soroksáron kaptak ki 2-0-ra, a tiszakécskeiek pedig otthon a Szegedtől 1-0-ra. A felek eddig négyszer mérték össze tudásukat, és kettő-kettő a győzelmi arány. Legutóbb idén április hatodikán meccseltek a csapatok, akkor a hazai pályán játszó Tiszakécske simán, 4-1-re verte meg a bakonyi klubot, előtte azonban 5-1-re győzött az Ajka saját közönsége előtt. 

Több ismerős arc is felbukkanhat a találkozón az ajkai drukkerek számára a vendégeknél, ugyanis két egykori játékosuk is a Tiszakécske csapatát erősíti jelenleg. Zamostny Balázs 2020 januárjától játszott egy éven keresztül Kis Károly alakulatánál, ez idő alatt 17-szer volt kezdő és öt góllal hálálta meg mestere bizalmat. Szekér Ádám is ebben az időszakban volt az FC Ajkánál, a fiatal középpályás 23 bajnoki mérkőzésen lépett pályára kezdőként. 

– Remélem, hogy hazai pályán tovább folytatjuk a jó szereplést. Rendkívül fontos számunkra, hogy ezt a három pontot begyűjtsük – nyilatkozta a vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban Kis Károly vezetőedző az ajkai csapat hivatalos oldalának.

A bajnoki összecsapás 17 órakor kezdődik holnap az Ajka Városi Sportcentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában