A lila-fehérek jutottak tovább a kupában

2022.10.19. 21:02

Az első játékrész iksz lett, fordulás után Gouré duplázott

Szoros első félidőt követően, a második játékrész elején döntötte el a továbbjutás sorsát az Újpest FC az ajkaiak otthonában a labdarúgó Magyar Kupa negyedik körében.

Horváth Gábor

A rutinosabb vendégek két találattal jobbnak bizonyultak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az NB I.-es Újpestet fogadta az NB II.-ben szereplő FC Ajka a labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójában. 
A felek három éve találkoztak a sorozatban, akkor a fővárosi lilák 1-1-es első félidőt követően 5-2 arányban nyertek vendégként és jutottak tovább. 

Érdekesség, az első 45 perc most is két gólt és döntetlent hozott. 
A remek hangulatú összecsapás 18. percében előnybe került az Újpest, Csongvai Áron 22 méterről szépen csavart a kapu jobb oldalába, 0-1. 
Az első félidő ráadása hozta az egyenlítést, jobb oldali szöglet után Jagodics Bence különösebben senkitől sem zavartatva ugrott fel az ötösön, és a bal alsóba fejelt, 46. perc: 1-1. 

Fordulás után gyorsan visszaszerezte az előnyt az Újpest, az 50. percben a jobb oldalon került helyzetbe a vendégcsapat, Szabados védett nagyot kétszer is, majd a keresztlécről pattant le a labda, amelyet végül Gouré közelről passzolt a hálóba, 1-2. 
A 61. percben eldőlni látszott a küzdelem, ezúttal a bal oldalon bontották meg a hazai védelmet a lilák, Antonov pontosan adott be, a berobbanó Gouré öt méterről fejelt a kapuba, 1-3. 

Nem tudott újítani az FC Ajka, pedig egy hazai gól még szorossá tudta volna tenni a találkozó végét. 

Kis Károly: – Nehéz meccs­re számítottunk, hiszen az Újpest javuló formát mutat, és a kupában rendre eredményesen szerepel. Képesek voltunk megnehezíteni a dolgukat, végig partiban voltunk a vendégekkel. Bosszantó hibát követtünk el a második félidőben, de a csapat 1-3-as állásnál is nagyon harcosan játszott. 

Milos Kruscic: – Örülök a továbbjutásnak, ez volt ma a legfontosabb számunkra. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az FC Ajka kifejezetten jól védekezik, és a rögzített helyzetek után különösen veszélyes. 

A Magyar Kupa negyedik játéknapján több NB I.-es csapat is alulmaradt, nagy meglepetésre az élvonal listavezetője, a Ferencváros is búcsúzni kényszerült. 
A zöld-fehérek az NB ­III.-as Iváncsa otthonában kaptak ki, hosszabbítás után 3-2 arányban. 

FC Ajka – Újpest  1-3 (1-1) 

Ajka. V.: Rúsz. FC Ajka: Szabados – Kenderes, Dragóner (Molnár M., 73.), Vogyicska (Gaál, 58.), Csemer, Görgényi (Zsolnai, 73.), Sejben (Tar, 58.), Tajthy, Jagodics, Fodor (Csizmadia, 46.), Kovács N.. Edző: Kis Károly. 
Újpest: Nicolic – Diaby, Boumal, Mack (Onovo, 73.), Ljujic (Bjelos, 73.), Antonov, Csongvai, Gouré (Tallo, 73.), Pauljevic, Csoboth (Kalichi, 85.), Borello (Simon, 58.). Edző: Milos Kruscic. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában