Lehetetlen küldetés: teljesítve!

2022.10.04. 20:23

Fantasztikus bravúrral csoportkörbe jutott a Fejér-B.Á.L.

Felnőtt a feladathoz és ledolgozta hátrányát a kézilabda Európa Liga selejtező visszavágóján a Fejér-B.Á.L. Veszprém. A bakonyiak elszántan és akaratosan játszva, a hitüket egy pillanatra sem elveszítve klubtörténeti bravúrt értek el: bejutottak a nemzetközi kupasorozat csoportkörébe.

Király Ferenc

Fotó: Penovác Károly/Napló

Noha a mieink az „odavágón” reményt keltő eredményt értek el, az esélylatolgatáskor – a négygólos kinti vereségük dacára – kerülték a csodatételre, vagy papírforma borításra utaló megnyilvánulásokat, inkább azzal jöttek, hogy a második felvonásban is jó csatába bonyolódnának a többszörös BL-résztvevő ellenfelükkel. Csakhogy hiába voltak a vendégek az esélyesebbek, a tartalékos veszprémiek már az elején nem adták olcsón a bőrüket (3-3). A rivális ugyan eztán jobb döntéseket hozott (3-6), ám nem sikerült túlzottan meglógnia, főként Straniggnak köszönhetően, aki a csata azon részében ellenállhatatlan volt, a góljaival a csapata ott lihegett a technikai hibákat vétett ellenfél nyakán (7-7). Mi több, a magukat jól tartó övéi a vezetést is átvehették volna, ám kimaradtak a helyzeteik (9-9), a találkozót irányító franciák pedig egy fokozattal feljebb kapcsoltak (9-13). Félő volt, hogy az összesítésben már nyolc góllal vezetett ellen pontot tesz a lényegi kérdésekre, de mert sikerült Konkoly-edző tanítványainak agresszívabbá tenni a védőfalukat, a nagyszünetig egy találatra felzárkóztak (15-16).

A szimpatikusan játszott hazaiak a második félidőben sem akartak csalódást okozni, így előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (17-16). Rendkívüli módon feljavult a teljesítményük, Kristóféknak helyén volt a szívük és az eszük, s miközben feljavult a védekezésük, a gólokkal sem maradtak adósak (20-17). A komótosan játszott franciák szerencsére nem tudták elkapni a fonalat, és Miklós kapus sem járt a kedvükben, aki a beállítását követően pazarul védett. Negyedórával a vége előtt néggyel vezetett a Fejér-B.Á.L., a nézők nem akartak hinni a szemüknek, majd a hazaiak Szmetán újabb kínai góljával tovább növelték az előnyüket (24-19). Eksztázisban játszott az együttes, a közönség is mind hangosabban bíztatta őket (27-22). A vetélytárs a hajrában bármivel próbálkozott, nem járt eredménnyel, hiszen a bakonyiak a játéknap legnagyobb szenzációját szolgáltatva már nem engedték ki a kezükből a hőn áhított sikert, 56-54-es összesítéssel jutottak tovább a csoportkörbe.

Konkoly Csaba: - A „kis Veszprém” ma nagy csodát tett, taktikus játékkal megérdemelten múltuk felül a tapasztaltabb ellenfelünket. A csapatomból szinte mindenki nagyot alkotott, a fiúkat vitte előre a szíve. Szinte alig vétettünk technikai hibát és még a kapuscsere is bejött.

Erick Mathe: - Gratulálok a veszprémieknek, megérdemelten jutottak tovább. Mióta a csapat mellett dolgozom, ez a legfájóbb vereségünk. Úgy vélem, hogy odahaza kellett volna nagyobb arányban nyernünk.

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Chambery Savoie MBH 31-25 (15-16) Veszprém, 1000 néző. V.: Kaludjerovic, Vujacic (montenegróiak). Veszprém: Podoba – SZMETÁN P. 4, PULAY 4, KRISTÓF 4, Machac, STRANIGG 9, Molnár B. 2. Csere: MIKLÓS (kapus), Bugyáki, HÁRI 4 (1), SZRNKA 2, Vetési 1, Szatmári 1, Preszter, Fercsik. Edző: Konkoly Csaba. Chambery: Ivic – RICHERT 5 (3), TRITTA 5, Paturel, Pecina 3, Goni 2, Anquetil. Csere: Hodzic (kapus), Skube 1, Traore 2, Kalandadze 1, Faustin 3, Tissot 2, Brouzet 1, Bonnissol. Edző: Erick Mathe. Kiállítások: 6, ill. 4 perc Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában