NBIII

2022.10.02. 19:03

Hiába vezetett, végül kikapott a Füred

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában vasárnap a Balatonfüredi FC csapatát fogadta a Kaposvár a Rákóczi Stadionban.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A mérkőzés elején a hazaiak birtokolták többet a labdát, míg a vendégek inkább gyors ellentámadásokkal próbáltak veszélyeztetni, de nagyobb helyzetet egyik gárda sem tudott kialakítani. A 35. percben az egyre többet veszélyeztető Füred megszerezte a vezetést: Bene a jobb szélen tört előre és az alapvonalról élesen belőtt labdáját Szabó B. a 11-es pontról, kapásból a jobb felső sarokba lőtte, 0-1.

A 47. percben egyenlítettek a hazaiak: egy ártatlannak tűnő jobb oldali beívelést a teljesen egyedül hagyott Mayer 5 méterről bólintotta a léc alá, 1-1. Három perccel később a vezetést is megszerezte a Rákóczi: ismét jobb oldalon indult a hazai támadás, a 16-oson belül Borbély becsapta Tóthot és 14 méterről a vendégkapu jobb oldalába bombázott, 2-1. Az utolsó negyedórában teljesen beszorította a hazaikat a BFC és úgy tűnt, hogy a 92. percben egyenlít a vendégcsapat. Egy baloldali füredi szögletet követően a hazaiak röviden szabadítottak fel és a visszalőtt labdát Szabó B. a 5-ösről a kapu közepébe lőtte, azonban a játékvezető - az asszisztens beintésére - érvénytelenítette a találatot.

Kaposvári Rákóczi FC - Balatonfüredi FC 2-1 (0-1) Kaposvár, 300 néző. V.: Muhari. Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Heil, Pintér M. (Szederkényi, 46.), Pintér N. (Kálmán, 89.), Bíró (Zvara, 71.), Grabarics (Mayer, 46.), Ekker, Horváth B., Zólyomi (Borbély, 46.), Kocsis, Böndi. Edző: Horváth Rudolf. Balatonfüredii FC: Erdélyi - Farkas D. (Szabó G., 75.), Imre (Géringer, 58.), Szalai, Róth, Leidl, Lasz, Pécseli (Burucz, 69.), Szabó B., Tóth G., Bene (Ott, 58.). Edző: Borgulya István.

 

Címkék#foci#NBIII

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában