Kézilabda

2022.10.03. 09:53

Megszerezte első győzelmét az Ajka

A Veszprém az Ózdot, a Balatonfüred az eddig veretlen Békést gyűrte le, az Ajka pedig Salgótarjánban szerezte meg első győzelmét a kézilabda NB I/B legutóbbi fordulójában.

Balogh Dávid

A fürediek hazai pályán arattak diadalt Fotó: Penovác Károly

ÓAM-Ózdi KC – BFKA-Veszprém 27-35 (15-14)

Ózd, 250 néző. V.: Sándor, Szabó. BFKA-Veszprém: Tóth M., Mikler, Reidmar (kapusok), Bogdány 1, Jajic 5, Czabula 7 (5), Szabó 7, Almásy, Nagy 1, Tóth I. 1, Pintér 6, Végh 2, Bőti 3, Majczán 2, Balogh, Bene. Edző: Dinko Dankovic

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5. 

A mérkőzés első félidejében rendkívül kiélezett és precíz csata folyt a pályán. Fej-fej mellett haladtak a felek, és két találatnál jobban, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. A 18. percben 9-9 volt az állás. Az első játékrész hajrájában a hazaiak kétszer is átvették a vezetést, és ennek köszönhetően egy gólos előnnyel vonulhattak félidőre (17-16). A második félidő első perceiben a hazaiak voltak akaratosabbak, de a Veszprém a 40. perctől ritmust váltott. Nyolc percen keresztül a hazaiak gólképtelenek voltak, ezt pedig a vendégek kihasználták, és megléptek öt góllal (20-25). A hajrában a veszprémiek nem engedték ki a kezükből a győzelmet, és magabiztos sikert arattak.

BFKA-Balatonfüred – Optimum Solar - Békési FKC 29-26 (17-13)

Balatonfüred, 100 néző. V.: Dulai, Pisák. BFKA-Balatonfüred: Lovistyek, Hermann Á. (kapusok), Kovács 6, Fadhle, Szmetán 10, Kathi 5, Vári 6 (1), Klucsik, Tóth N., Török-Vida, Bódi, Bodócs 1, Hermann H., Tóth A., Tóth L. 1, . Edző: Kis Ákos

Kiállítások: 2, ill. 8 perc. 

Hétméteresek: 4/1, ill. 2/2. 

A békésiek kezdték jobban a találkozót, a 7. percben 2-5 volt az állás. A 12. minutumban Kovács Bence révén egalizálni tudott a Balatonfüred, majd átvette az irányító szerepet. Szmetán elképesztő formában ontotta a gólokat, és nagymértékben hozzájárult, csapata négy gólos félidei előnyéhez (17-13). A második játékrészben a Balaton-partiak okosan tartották a 3-4 gólos előnyüket. Az 55. játékpercben a Békés támadott az egyenlítésért, de Hermann Ákos védeni tudta Szász Bálint próbálkozását. Az utolsó percekben a Balatonfüred nem kegyelmezett, és bebiztosította újabb győzelmét. 

Csépe Salgótarjáni SKC - KK Ajka 27-30 (15-17)

Salgótarján, 150 néző. V.: Bujdosó, Horváth. KK Ajka: Konyicsák, Baracskai (kapusok), John 5, Dobos 4, Jávor 2, Tóth 3, Gyene 8, Nagy 3, Buri, Forgács, Perczel, Ernei 2, Breuer 3, Kiss, Bonyhádi. Edző: Tréki Tamás

Kiállítások: 16, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill -/-

Remekül kezdte a mérkőzést az ajkai csapat, tíz perc után 2-7 állt a táblán. A vendégek a félidő közepéig tovább növelték előnyüket, majd a hazaiak lefaragták a hét gólos hátrányukat, és a 25. percben egalizáltak (13-13). Az ajkai válasz a hazai egyenlítésre zsinórban három gól volt. A második félidőben a keményen és fegyelmezetten védekező vendégek jól rajtoltak, és 4-5 gólos előnyük állandósult a folytatásban. A hajrában ugyan felzárkózott egy gólos különbségre a nógrádi együttes, de az ajkaiak jobban akarták a győzelmet, amit az utolsó percekben be is biztosítottak. 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában