NB III.

2022.11.06. 15:38

A szezon eddigi legjobb játékával nyertek a fürediek

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 16. fordulójában a Puskás Akadémia II látta vendégül a Balatonfüred vasárnap délután és nagyszerű játékkal szerezte meg a győzelmet.

Juhász-Léhi István

Szabó Bence duplázott az összecsapáson Fotó: Pesthy Márton

Borongós, késő őszi időben kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és a térfelükre szorították a vendég PAFC csapatát. A füredi nyomásnak a 26. percben lett meg az eredménye, amikor is a baloldalon előretörő és szép cselt bemutató Róth Istvánnal szabálytalankodtak és a jogosan megítélt büntetőt Szabó Bence a jobb alsó sarokba lőtte, 1-0. A 37. percben növelte előnyét a Füred: a nagy kedvvel játszó Róth Istvánt lerántottak a 16-os előtt, a megítélt szabadrúgást Szabó Bence a jobb felső sarokba bombázta, 2-0.

A fordulás után szűk húsz perc telt el, amikor a 63. percben tovább növelte előnyét a hazai csapat. Tóth Gergő tört előre a baloldalon, éles szögből leadott lövését nagy bravúrral Pécsi kapus meg hárította, a kivágódó labda Szalai Péterhez került, aki néhány métert vezette a játékszert, majd 20 méterről a bal alsó sarokba bombázta azt, 3-0. Ezt követően a csapatok szinte csak a támadással törődtek, mindkét kapu előtt több helyzetet alakítottak ki, de az eredmény már nem változott. A rendkívül lelkesen játszó Balatonfüred a szezon eddigi legjobb játékával, szépségdíjas gólokkal teljesen megérdemelten múlta felül a mezőnyben tetszetősen adogató, de a kapura veszélytelen Puskás Akadémia gárdáját.

Balatonfüredi FC - Puskás Akadémia FC II 3-0 (2-0)

Balatonfüred, 200 néző, v.: Gál.

BALATONFÜREDI FC: Erdélyi - Farkas D. G., Eszlátyi (Horváth B., a 82.), Szalai, Róth (Csernyicki, a 82.), Lasz, Burucz, Szabó B. (Bartha, a 63.), Tóth G., Rádai (Vér, a 71.), Géringer (Jakab, a 82.). Edző: Borgulya István.

PUSKÁS AKADÉMIA FC II: Pécsi – Fodor, Demeter, Magasföldi, Bakos (Czár, a 46.), Szabó V. (Yablonskyi, a 70.), Kern (Vizler, a 46.), Babós (Pyshchur, a 72.), Makara, Vajda, Dusinszki (Horbanyov, a 87.). Edző: Nagy Ádám.

 

Címkék#foci#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában