NB III.

2022.11.27. 22:40

Átgázoltak a füredieken

A labdarúgó NB III. nyugati csoportjának 19. fordulójában a Nagykanizsától szenvedett vereséget a Balatonfüred.

Juhász-Léhi István

Forrás: Pixabay-illusztráció

FC Nagykanizsa–BFC 4-1 (2-0)

Nagykanizsa, 400 néző, v.: Hartung.

FC NAGYKANIZSA: Borsi – Godzsajev-Telmán (Kószás, 84.), Szilágyi (Szökrönyos Z., 68.), Török (Pleszkán, 46.), Szökrönyös D. (Lőrincz, 46.), Szabó P., Aszalos, Szanyi, Bence, Józsa, Kondor (János N., 80.). Edző: Gombos Zsolt.

BALATONFÜREDI FC: Sevinger - Farkas D., Szalai (Farkas B. 64.), Leidl (Vér, 46.), Burucz, Pécseli, Bartha (Szabó G., 64.), Szabó B. (Eszlátyi, 64.), Tóth G., Géringer, Lasz (Jakab, 46.). Edző: Borgulya István.
A mérkőzés kezdetén a vendégek léptek fel támadóan, kapujuk elé szorították a hazaiakat és két nagy helyzetet is elpuskáztak. A 7. percben óriási egyéni hiba következtében jutott vezetéshez a Nagykanizsa: baloldali hazai támadásnál a lemaradó Leidl teljesen feleslegesen szabálytalankodott és a jogosan megítélt büntetőt Török magabiztosan értékesítette, 1-0. A 35. percben Farkas D. jutott a kiállítás sorsára, majd 4 perccel később újabb füredi védelmi rövidzárlatból növelték előnyüket a hazaiak, akik a baloldalról végezhettek el szögletet: Sevinger elsőre még bravúrral védett, de a kipattanó labdát az elmélázó védők között Török bombázta közelről a füredi kapuba, 2-0.

A második félidő is füredi védelmi hibával indult. A 47. percben jobb oldali vendégtámadás tört be a vendégek 16-san belülre, a lecsorgó labdára a szünetben beállt Lőrincz csapott le és 10 méterről védhetetlenül lőtt a füredi hálóba, 3-0. Az 54. percben tovább növelte előnyét a Nagykanizsa a széteső Füreddel szemben. A tétovázó Szalaitól elvették a labdát a letámadó hazaiak és Kondor 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 4-0. A 82. percben szépített a Balatonfüred: Géringer a baloldalon vezette fel a labdát és jó ütemben tálalt a támadást követő Eszlatyi elé, aki 11 méterről a hazai kapu bal alsó sarkába lőtt, 4-1.

A Nagykanizsa könyörtelenül kihasználta a vendégek óriási egyéni hibáit, akik közül többen is akaratgyengén, mélyen tudásuk alatt teljesítettek, így nem volt kétséges a hazaiak győzelme.

 

 

 

Címkék#foci#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában