Mozgás

2022.11.07. 09:00

Érdemes a csemetét elvinni oda focizni

Nem véletlenül ez a szlogenjük: ,,Gyermekkorban könnyebb nyerni, mint játszani, de felnőttként csak az nyerhet, aki gyermekként megtanul játszani.” Gyakran vagyok vendége ennek a nagy családnak, hisz két unokám is itt nevelkedik. Benedek az U7-ben, Zsombor az U19-ben.

Edzés a VFC USE veszprémi sporttelepén. A nyugalom és béke szigete Fotó: archív/Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly

Jó érzéssel lép be az ember az USE sporttelepére, hisz kellemes impulzusok érik. A legkisebb palántától a nagyobbakig nem lehet megelőzni őket a köszönésben. Az edzők, a személyzet háttal állva is ráköszön az emberre. Mindig azt hittem, hogy itt csak a futballról szól az élet, de úgy látom, más is történik itt. A filozófiájukat, a módszerüket nem ismerem az edzőknek, a vezetőknek. Egy biztos, olyan egység, egymásért való kiállás, kitartás, közösség, egy nagy család alakult ki, hogy büszke lehet rá a város és akik ide tartoznak: szülők, nagyszülők, sportolók, edzők, vezetők. Figyelik, ha valamelyik csapattárs valamilyen okból hiányzik. A szülők egymástól érdeklődnek, hol van, mi van vele.  
Az edzéseket figyelve ez nem megy magától, hisz a kisebb csapatok játékosan, mosolyogva, nem az eredményre orientálva szeretik meg a futballt. A nagyobbaknál bizony kemény munkával, akár napi két edzéssel (funkcionális és labdás), fogcsikorgatva, mosoly nélkül. De ők már tudják, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét, hisz az eredményeik ezt visszaigazolják. Akkor már önfeledten tudnak örülni egymásnak és az eredménynek is. 
Minden szülőnek, nagyszülőnek tiszta szívvel tudom ajánlani. Érdemes elmenni, elvinni a csemetét erre a helyre, és megtapasztalni ezt a lég­kört. Természetesen nem lesz mindenkiből élvonalbeli futballista, de jól fogja érezni magát, kitartást, fegyelmet, összetartozást és emberséget tanul. Én a magam nevében is köszönöm, hogy unokáim révén ennek a családnak a tagja lehetek. 
Jó egészséget és sok sikert kívánok vezetőknek, edzőknek és játékosoknak. 
Hajrá, VFC USE! 
Szabó Lajos/Olvasó
Balatonfüred 

 

Címkék#foci#gyerek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában