Kézilabda

2022.11.23. 09:27

Győzelemmel felérő vereség Portugáliában

Méltó ellenfele volt a Fejér-B.Á.L. Veszprém az Európa Liga címvédőjének az A-csoport keddi játéknapján, csupán négy góllal alulmaradó kézilabdázóink becsülettel helytálltak és gyakran törtek borsot a luzitánok orra alá.

Király Ferenc

Benfica-Fejér-B.Á.L Veszprém

Forrás: Fejér-B.Á.L Veszprém

SL Benfica–Fejér-B.Á.L. Veszprém 39-35 (21-17)

Lisszabon, 800 néző. Vezette: Petursson, Thrastarson (izlandiak).

Benfica: Hernandez – Rahmel 2, GRIGORAS 7, MORENO 4, H. Borges, IZQUIERDO 6, S. Borges 3. Csere: Capdeville (kapus), DJORDJIC 7 (2), Vranjes 2, Kljun 2, Moreira 3, Bingo 1, Kallman 2, Martins, Da Silva. Edző: Chema Rodriguez.

Veszprém: Balogh – Szmetán P. 2, Pulay 1, ÉLES B. 9 (1), Szrnka 2, STRANIGG 7, HÁRI 6. Csere: Podoba (kapus), Szatmári 1, Vetési, Ludmán 3, Preszter, Molnár B. 3, Tóth P., Fercsik 1. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 1/1.

A szextettjében pont nélkül álló vendégeknek nem lehettek vérmes reményeik a kupasorozat tavaszi győztesének otthonában, a csata előtt leginkább azon voltak, hogy a riválist megakadályozzák erősségeik érvényesítésében. A maguk elé részcélokat kitűző veszprémiek megilletődöttség nélkül kezdtek, Balogh ziccereket védett, ami tartást adott a túloldalon szinte mindenhonnan betaláló társainak (2-5). A tizenegy nemzet sportolóját felvonultató, súly- és magassági fölényben lévő vetélytárs a 9. percben egyenlített (6-6), de a dicséretesen küzdő bakonyiak tartották velük a lépést (8-9). A veszprémiek védekezésébe sajnos hibák is csúsztak, ezért jól jött, hogy Stranigg és Hári góljaival sikerült rendezni a sorokat: fegyelmezett produkcióval kellemes meglepetést szolgáltattak (13-13). Konkoly edző jól forgatta kevés technikai hibát vétő csapatát, mindenki pihenhetett, igaz, 16-16 után a portugálok repesztettek egy öt-egyes rohamot.

Forrás: Fejér-B.Á.L Veszprém

Ludmánék a fordulást követően is bátran és felszabadultan tüsténkedtek, meggyőzően játszva igyekeztek látótávolságon belül maradni (24-21). Az állás ennél is szorosabb lehetett volna, ha a védekezésükbe még több energiát fektetnek, kiváltképp középen sebezhetőek voltak, ám a hazaiaknak a távolról pontosan célzó Élesék is okoztak kellemetlen pillanatokat (28-27). A következő periódusból rosszul jöttek ki, igaz, mentségükre szólt, hogy kulcsembereik akkortájt a kispadon ültek s a hajrára tartalékolták az erejüket (33-28). A Fejér-B.Á.L. nagy harci szellemről tanúbizonyságot téve innen is felzárkózott (33-31), de az ellenfél gondosan ügyelt arra, hogy a mérkőzés utolsó szakaszát behúzzák (37-31), bár Molnárék a lefújásig faragtak a hátrányukon.

Konkoly Csaba: – Büszke vagyok a csapatomra, itt most olyan lépéseket tettünk meg, amelyek később önbizalmat kell hogy adjanak nekünk. Tartottuk az ellenfél tempóját, ami óriási élmény és szakmai siker is, fizikai fölényüket pedig taktikai fegyelemmel ellensúlyoztuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában