Egy arannyal tért haza

2022.11.16. 10:00

Ismét világbajnok Gyimóti Anna, a pápai légtornász

Aranyéremmel tért haza a Nemzetközi Rúdsport Szövetség (IPSF) égisze alatt megrendezett légtorna-világbajnokságról a Pápai Légtorna SE versenyzője, Gyimóti Anna.

Napló

Gyimóti Anna közel egy évig készült a versenyre

Forrás: Pápai Légtorna SE

A világcsúcstartó sportoló Svájcban művészi kategóriában utasított mindenkit maga mögé.

Harminchárom ország részvételével Lausanne-ban rendezték az idei világeseményt, melyre Anna kemény, közel egyéves felkészüléssel a háta mögött utazott. A világ legmagasabb szintű légtornaversenyén a fiatal versenyző művészi karika és karika sport kategóriában indult. 

A világ legmagasabb szintű légtornaversenyén a fiatal pápai versenyző művészi karika és karika sport kategóriában indult
Forrás: Pápai Légtorna SE

– A júniusi kvalifikáció után még intenzívebben folytattuk a mentális és fizikai felkészülést a vb-re – emlékezett vissza Anna. – A célom természetesen két aranyérem volt, ez a sport kategóriában nem sikerült, ott negyedik lettem, sajnos a karika számomra ismeretlen felfüggesztése miatt becsúszott egy-két hiba, ami ezen a szinten már nem fér bele. Így is jól sikerült bemutatnom a gyakorlatot, de a világ élvonalában ez most a negyedik helyre volt elég, az első négy hely között egyébként mindössze nyolctized pont volt a különbség. Ettől még a sport kategóriában én vagyok a világcsúcs tartója, valójában ezt szerettem volna a világbajnokságon megdönteni, remélem, lesz még rá lehetőségem. Fejben nagyon rendbe kellett tennem magam a folytatásra, hiszen aznap még a művészi gyakorlatot is be kellett mutatnom. Ez olyan jól sikerült, hogy amikor felmentem a színpadra, nem volt kérdés, hogy mi lesz az eredmény, addigra már sikerült kiismernem a szerkezetet, és meg is tudtam nyerni a kategóriát, ami hatalmas boldogság volt számomra. Szeretnék köszönetet mondani minden támogatómnak, kifejezetten Pápa Város Önkormányzatának és Áldozó Tamás polgármesternek, továbbá a Pápai Sport Centrum vezetőségének és dolgozóinak, cégeknek, magánszemélyeknek, hogy támogatták világbajnoki részvételemet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában