Nagy hajrával nyertek a veszprémiek

2022.11.18. 21:39

Két vállra fektették az éllovast

Hatalmas csatában tartotta otthon a pontokat pénteken este az 1. Futsal Club Veszprém, amely sikerével a tabella élére állt az NB I-ben.

Horváth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

1. FCV-Berettyóújfalu
4-3 (2-1)

Veszprém, 1000 néző. V.: Zimonyi, Tamási, Deme. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Kártik, Everton, Gavrilovics. Csere: Koncsol, Molnár R., Dorogi, Ábrahám, Becsnik Á., Fellembek, Bartha, Gerencsér, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt. MVFC Berettyóújfalu: Mezei – Rábl, Szabó P., Takács, Matheus. Csere: Sándor, Nagy I., Iszák, Korcsmáros, Gál, Erdei, Nagy D., Rafinha. Edző: Trencsényi János.

A második fogadta az elsőt, s mivel két pont volt a különbség a felek között, a listavezető hely volt a tét a forduló rangadóján.

Ahogy ezt már megszokhattuk, erőteljesen kezdett a Veszprém, Everton okozott zavart a vendégek kapuja előtt. Veszélyesen játszottak a hazaiak és az ötödik percben ennek meg is lett az eredménye, Gerencsér csapott le egy rossz átadásra és magabiztosan értékesítette a ziccert, 1-0.

Letámadott az 1. FCV, s ezzel sikerrel zavarta össze a Berettyóújfalu játékát.

Továbbra is jobbak voltak a bakonyiak, így a semmiből jött az egyenlítés, Matheus előtt adódott hely, és a brazil ezt ki is használta, a bal alsóba lőtt, 7. perc: 1-1.

Fotós: Penovác Károly/Napló

Nem sokáig örülhettek a vendégek, a másik oldalon az ezúttal is nagy kedvvel játszó Everton kapott pontos labdát Gavrilovicstól, és szépen lőtt a hálóba, 8. perc: 2-1.

A folytatásban is sok volt az esemény, Matheus lőtt kapufát, a másik oldalon Kártik előtt adódott komolyabb helyzet, de a labda elkerülte a kaput. Nem sokkal később Matheus a saját gólvonala előtt mentett. A hazaiaknál összejött az öt szabálytalanság, így vigyázni kellett, nehogy a vendégek büntetőhöz jussanak. A Berettyóújfalu igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, ám a hajrában Mezeinek kellett nagyot védenie.

A második félidő elején rögtön egyenlítettek az alföldiek, Rafinha passzát Matheus váltotta gólra, 21. perc: 2-2.

Beszorította ellenfelét a Veszprém, sorjáztak a lövések, azonban nem sikerült a hálóba találniuk Evertonéknak. A hangulat közbe egyre paprikásabbá vált, izzott a levegő a csarnokban, a lelátón és a pályán egyaránt.

A Berettyóújfalu egy időre elővette az 5 a 4 elleni játékot, de ezt nem támadásra, hanem inkább pihenésre használta, eldugva a labdát.

A 31. percben – immáron egyenlő létszámnál - ismét Matheus villant, a brazil közel nullszögből lőtt Spandler kapujába, átvette a vezetést a Berettyóújfalu, 2-3.

A folytatásban Everton próbálkozása után a keresztlécen csattant a játékszer. Négy perc volt hátra, amikor Gerencsér fordult le remekül, de Mezei megfogta a ziccert.

A 37. percben gyorsan támadott az 1. FCV, amely kihasználta ellenfele rendezetlenségét, Fridrich elé került a labda a jobb oldalon, a bakonyiak rutinos játékos szépen lőtte ki a kapu hosszú oldalát, 3-3.

Nem volt még vége. A vendégek talán megelégedtek volna a döntetlennel, hiszen így a tabella élén maradhattak volna, a házigazda viszont tovább nyomult előre.

A 39. percben Dorogi lőtte középre a labdát, amely Nagy Dánielről a saját kapujába pattant, öngól, 3-4. „Felrobbant” a csarnok, közel került a győzelemhez a Veszprém. A sikerhez még kellett, hogy Rafinha lövése a kapufáról pattanjon ki, illetve Spandler részéről két védésre is szükség volt az utolsó másodpercekben.

Megharcolt a pontokért a Veszprém, amely ismét vezeti a futsalélvonalat.

Fehér Zsolt: – Óriási derbi volt, nagyon boldog vagyok. Köszönöm a játékosoknak és a szurkolóknak, rengeteget számított a buzdításuk. Hősiesen játszottunk, megérdemelt sikert arattunk. A szív döntött, illetve az, hogy mi 14, riválisunk pedig 6 játékossal játszott, az összecsapás végét mi bírtuk jobban.

Trencsényi János: – Kiélezett, élvezetes, változatos meccs volt. Mindkét csapat úgy küzdött, mintha az élete lett volna a tét. A veszprémiek és mi is beleadtunk mindent, talán többet is, mint kellett volna. Kár, hogy a végét elrontottuk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában