Szentlőrincen lépnek pályára

2022.11.11. 14:06

Labdarúgó NB II.: csupán egyetlen pont a két együttes közötti különbség

A labdarúgó NB II tizenhetedik fordulójában vasárnap, a Szentlőrinc SE együtteséhez látogat a zöld-fehér bakonyi együttes.

Balogh Dávid

Jeney Gyula megbízott vezetőedző Fotó: Penovác Károly

A baranyaiak a 12., míg a Veszprém megyeiek egy hellyel vannak hátrébb a tabellán. A két csapat közötti különbség egy pont. Az idei szezonban már találkoztak egymással a felek a Mol Magyar Kupa keretein belül, ott Doncsecz Levente mesterhármasával simán győzött az ajkai együttes 3-0-ra. 
A bajnoki szezonban a Szentlőrinc hazai pályán jó mutatókkal rendelkezik. Eddig nyolc mérkőzésen lépett pályára saját közönsége előtt a piros-fekete alakulat, és csupán egy vereséget szenvedett. Az ajkaiak a múlt héten szerezték meg első vendég győzelmüket Gyirmóton. 
A hétközi forduló egyik csapat számára sem sikerült jól, a Szentlőrinc a Tiszakécske otthonában szenvedett el 2-1-es vereséget, még a Jeney Gyula irányította ajkaiak hazai pályán a hajrában kaptak ki egy büntetővel, a fővárosi MTK Budapesttől. 
A két csapat eddig négy alkalommal találkozott egymással a bajnokságban. Az örökmérleg az Ajka javára billen, ugyanis mind a négy találkozóját sikerrel vette a bakonyi klub. Gólarányokat tekintve 9-1 a Veszprém megyei csapatnak. A hazaiak legjobb góllövője, Rétyi Róbert nem ismeretlen az ajkai csapat körében, hiszen a 2020-2021-es szezonban a bakonyiak szerelését ölthette magára a támadó.
Huszonöt bajnoki mérkőzésen volt kezdő, és a bizalmat hét góllal hálálta meg, emellett három találata volt a Magyar Kupában is.
A 21 éves játékos jelenleg a bajnokságban öt találatnál jár a Szentlőrinc színeiben. 
A találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik a Szentlőrinc SE Sporttelepen. 

 

Címkék#foci#NB II

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában