Bajnokok Ligája

2022.11.01. 11:03

Magas szinten teljesítenének a veszprémiek

A két pont megszerzése a célja a Telekom Veszprémnek november 3-án (csütörtök, 18.45 óra) a Bajnokok Ligája A csoport hatodik fordulójában, igaz, kézilabdázóink tisztában vannak azzal, hogy kemény csata vár rájuk a lengyel Orlen Wisla Plock otthonában.

Király Ferenc

Fotó: Penovác Károly/Napló

Momir Ilic edző csapata a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban múlt héten intett búcsút a makulátlan mérlegének, ám az SC Magdeburg elleni „iksszel” is megőrizte első helyét a nyolcasában. A mieink kilencpontosak, a soron következő ellenfelük öttel az ötödik helyen áll, a portóiakat és a gudmeieket legyőzték, a párizsiaktól és a már említett németektől kikaptak, legutóbb pedig döntetlenre végeztek a zágrábiakkal. A hazája bajnokságában hétszer megkoronázott, míg a lengyel kupát tízszer elhódított plockiak keretében a zajló BL-kiírásban eddig az orosz Kosorotov (balátlövő) és Zhitnikov (irányító), a horvát Lucin (balátlövő) és Mikic (balszélső), illetve a spanyol Perez Gonzalo (jobbszélső) jeleskedett. A lengyel bajnokság aktuális éllovasának az a spanyol Xavier Sabate a vezetőedzője, a mifelénk nem szorul különösebb bemutatásra.

A Telekom ősszel már megmutatta, hogy miként kell idegenben BL-párharcot nyerni – Portugáliából és Dániából diadalittasan tértek haza –, s most is a két pontra fáj a foguk, noha tudják, hogy a lengyelekhez nem elsősorban győzni járnak a riválisok. Alighanem a Plock is felszívja magát a világ egyik legjobb gárdája ellen, így egy esetleges örömjátékra kevés esély van, inkább egy küzdelmes találkozóra van kilátás. A tapasztaltabb Cuparáék kielemezték a vetélytárs hadrendjét és fegyverarzenálját. A sikerük egyik kulcsa az lehet, hogy a védelmük stabil lesz, aminek köszönhetően könnyű gólokat szerezhetnek. A hátsó alakzat mellett a fegyelmezett játék vezethet még eredményre, de fontos az is, hogy csapatként küzdjenek, mert úgy könnyebben kontrollálhatják az eseményeket. Ha így lesz, akkor újfent sikerrel járhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában