Kézilabda

2022.11.24. 20:45

Megszorongatták a zágrábiak a Veszprémet

Kemény, végig izgalmas összecsapáson gyűrte le a PPD Zagreb csapatát hazai pályán a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában, csütörtökön.

Horváth Gábor

Forrás: Penovác Károly/Napló

Telekom-Zagreb 32-28 (16-15)

Veszprém Aréna, 4625 néző. V.: Erdogan, Özdeniz (törökök). Telekom Veszprém: Cupara – GASPER MARGUC 5 (2), J. OMAR 5, Mahé 1, Pesmalbek 2, Lauge, Strlek 2. Csere: Nenadics 6, NILSSON 3, Lauge, Ligetvári, Ilic Z. 1, ed-Dera 3, Sipos 2, Vajlupau 2, Elísson. Edző: Momir Ilics. PPD Zagreb: SLAVIC – Kraljevic 2, Klarica 1, MUSA 5, GOJUN 2, Srna 1, Dibirov 3. Csere: Panjtar (kapus), Dodic 3, Leimeter 3, Grahovac 3, Cupic 2 (2), Kavcic 2, Cavar 1, Sirotic. Edző: Slavko Goluza.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/2, ill. 3/2.

A csoport első helyezettje, a veretlen Veszprém fogadta az egy-egy sikerrel és döntetlennel, valamint négy vereséggel álló zágrábiakat. Az esélyek tehát egyértelműek voltak, a vendégek ugyanakkor egyáltalán nem feltartott kézzel léptek pályára.

Marguc szerezte a meccs első gólját, a szlovén szélső hétméteresből talált a hálóba. Csaknem hat perc kellett ahhoz, hogy a Zagreb eredményes legyen, 2-1. Egy-két góllal vezetett a játékot gyorsító Veszprém, majd horvát hibák után 5-2-re alakult az állás.

A folytatásban mindkét együttes támadásai „megálltak”, Cupara ziccert védett a bakonyiak kapujában. Gojun zárkóztatta fel övéit, majd a 18. percben egyenlített a Zagreb, 6-6. A hazaiak játékában is sok hiba volt, a horvátok átvették a vezetést, 6-7.

Most a Telekom futott az eredmény után, tette ezt sikerrel, Nilsson, majd Nenadics volt eredményes, az eredmény pedig 10-9 lett ezzel. Nem szakadt le a Zagreb, sőt visszavette a vezetést, 10-11-nél Ilics időt kért. Ed-Dera egyenlített, majd Cupara megfogta Dibirov hetesét. Megint fordított a Veszprém, aztán újabb gólt kapott, 25. perc: 12-12.

Két hazai találat következett, erre pedig Goluza kért időt. A végén Slavic is kivédett egy büntetőt, a játékrész pedig Musa góljával ért véget, 16-15.

A második félidő elején a vendégek magyar légiósa, Leimeter Csaba egyenlített. Slavic Elísson hetesét is kivédte, vezettek a horvátok, de nem sokáig, 18-17.

Vajlupau büntetője a kapufán csattant, de szélről már betalált a fehérorosz.

Továbbra is szoros volt az állás, 39. perc: 20-20. Szívósan küzdött a Zagreb, a megszokottnál pontatlanabbul kézilabdázott a Veszprém. Ziccerek maradtak ki hazai oldalon, a horvátok viszont fáradni látszottak. Cupara is bemutatott egy bravúrt, Jahja góljával pedig 24-21-re alakult az állás. Sipos két percet kapott, két vendéggól következett, 24-23. Újabb elhibázott hazai támadás után rohant a PPD, Grahovac egalizált, Ilics időt kért.

Vajupau, majd Jahja talált be, megint lépéselőnybe kerültek a bakonyiak, 27-24. Úgy tűnt, újra elkezd felzárkózni a Zagreb, de a hazaiaknak a további hibák ellenére sikerült négyre növelni a különbséget, 29-25. Szépítettek a vendégek, majd Mahét egy visszarántás miatt piros lappal kiállították a játékvezetők. Hat perc volt hátra, 29-27 volt az állás.

Egyik oldalon sem született gól, és három perccel a vége előtt Grahovac is a végleges kiállítás sorsára jutott, miután a keze találkozott Nenadics arcával. Jahja használta ki az emberelőnyt, majd nem sokkal később az üres kapuba lőtt az egyiptomi, ezzel eldőlt az összecsapás, 31-27.

A vártnál ugyan nehezebben, de újra két pontot gyűjtött a Veszprém a BL-ben.

Momir Ilics: – Tudtuk, mindig kemény a Zagreb ellen játszani, nagy harc volt most is a pályán. Köszönjük a szurkolók segítségét. Az első félidőben sok helyzetet hagytunk ki, nem játszottunk hibátlanul, többen is kiestek a játékból, de sikerült nyernünk, gratulálok a csapatnak.
Slavko Goluza: – Büszke vagyok játékosaimra, remek mérkőzést játszottunk a nagyon erős Veszprémmel. Az 50. percig jól kézilabdáztunk, az utolsó 10 percben viszont nem tudtunk mit kezdeni a hazaiak öt egyes védekezésével. Megtiszteltetés Momir Ilics és csapata ellen kézilabdázni, kiváló volt a hangulat a csarnokban. Megható volt, ahogyan a szurkolók fogadtak, pedig rég volt, amikor itt játszottam. A szívem a Zagrebé, de egy része a Veszprémért dobog.

Sipos Adrián: - Jól játszottak a vendégek, nekünk több problémánk is volt. Támadásban és a visszarendeződéseket tekintve is akadtak gondjaink. Bízom benne, hogy kijavítjuk a hibákat, a sérültek rendbe jönnek, és Zágrábban is nyerni tudunk majd.

Leimeter Csaba: - Jól kézilabdáztunk egészen a hajráig, akkor jöttek a problémák, amikor védekezést váltott a Veszprém. Nem sok időnk volt készülni a találkozóra, most viszont lesz néhány napunk, a jövő héten még jobb meccset szeretnénk játszani a Veszprémmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában