Fejér-B.Á.L Veszprém

2022.11.26. 20:19

Nem borult a papírforma

Ezúttal nem tudott jó mérkőzést játszani a Fejér-B.Á.L. Veszprém, lévén, a riválisa a második félidő elején meg-roppantotta őket, így kézilabdázóink továbbra is egy győzelemmel állnak a bajnokságban.

Király Ferenc

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–MOL Tatabánya KC 27-40 (16-21)

Veszprém, 500 néző. Vezette: Fekete, Tóth.

Veszprém: Podoba – Szmetán P. 1, Pulay 1, ÉLES B. 9 (1), Szrnka, Stranigg 3, Hári 3 (2). Csere: Balogh (ka-pus), GÁL 5, Ludmán 2, Vetési 1, Tóth P., Molnár B. 2, Szatmári, Fercsik, Preszter. Edző: Konkoly Csaba.

Tatabánya: SZÉKELY – RODRIGUEZ 6, ANCSIN 8, TOPIC 4, Pergel 2, Győri 3 (1), PERIC 5. Csere: Nagy B. (kapus), MARAS 6, Ubornyák, Vilovski, Edwards 4, Obradovic 1, Paizs 1, Bodor. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

Az élvonal utolsó előtti helyén „árválkodó” hazaiak a tisztes helytállás reményében fogadták a tabella harmadik helyezettjét, s mert tudták, hogy nem ők az esélyesek, főként bátran és felszabadultan szerettek volna játszani. A felek a támadásokat illetően gyorsan bemelegedtek, a védekezésre kevésbé ügyelve, hol az egyik (2-1, 3-2), hol a másik csapat vezetett (4-5, 5-6), ami a szurkolóknak is tetszett. A vendégek a 10. percben „léptek el” először két góllal, majd hárommal, ám szerencsére Éles Benedek ott folytatta, ahol az EL-ben abbahagyta (9-11). Hamaro-san a napokban igazolt Gál Dominik is pályára lépett a mieinknél, és sebtében szerzett két találatot (11-13). Az ellenfél tartotta a különbséget, majd mikor a soraikban Ancsin is elkapta a fonalat, elkezdtek igazán kiütközni az erőviszonyok (13-18).

Az addig hullámzóan teljesített hazaiak úgy vágtak neki a második felvonásnak, hogy a vetélytársnak nem adná-nak nagyobb előnyt, ám ezen tervük percek alatt meghiúsult: Marasék ugyanis futószalagon találtak be a kapu-jukba (16-25). Jött is Konkoly-mester időkérése, de a másik oldal nem érte be ennyivel, egy hét–nullás roham-mal valamennyi helyi drukker kedvét elvették (16-28). A hazai tréner kisvártatva, 17-31-es állásnál újra magá-hoz hívta a teljesen szétesett gárdáját, a tanítványainak mintha elfogyott volna a tudománya: szakmányban hagy-ták ki a helyzeteket, és a technikai hibákkal sem spóroltak. Az utolsó negyedórában lassan csordogáltak az ese-mények (21-33), mivel a lényegi kérdések eldőltek, a vendégek már nem törték magukat, ezért a veszprémieknek sikerült némiképp felzárkózni (27-37), igaz, az utolsó gólok a riválisé voltak.

Konkoly Csaba: A mérkőzés amiatt csalódás számomra, hogy a játékunkat a lisszaboni motiváltsági szintünkre akartuk építeni. Ez az első félidőben még működött is, ám ami a nagyszünet utáni negyedórát illeti, azt ki kell elemeznünk.

Tombor Csaba: Az első játékrészben a védekezésünkkel és a visszarendeződésünkkel nem volt minden rendben, aztán a fordulás után változtattunk a védekezésünkön, amivel el is döntöttük a két pont sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában